Τοπικά

Πρόκληση η λειτουργία της «Θεατρίνης» στον Βόλο

Η Άννα Μαρία Παναγιωτάκη στα 28 χρόνια της μοιάζει κατασταλαγμένη για τον επαγγελματικό δρόμο που θα ακολουθήσει. Νεότερη, βέβαια, βρέθηκε πολύ κοντά στο να… μπλέξει με το δημοσιογραφικό συνάφι, αλλά τελικά την κέρδισε το θεατρικό σανίδι. Η Βολιώτισσα διανύοντας το δεύτερο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να στραφεί στην ηθοποιία και λίγα χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος-Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Η αγάπη της για το επάγγελμα του ηθοποιού υπερνίκησε και η Άννα Μαρία Παναγιωτάκη δείχνει να μη μετανιώνει για τη στροφή 180 μοιρών που θέλησε να κάνει στη ζωή της. Βέβαια δεν σταμάτησε εκεί. Στις αρχές του 2017 αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της από ένα διαφορετικό μετερίζι. Ίδρυσε τον θεατρικό θίασο «Θεατρίνη», εμπνεόμενη από την ομώνυμη… ουσία. «Η θεατρίνη είναι το συστατικό εκείνο που μας χρειάζεται σε καθημερινή βάση, ώστε να λύνουμε όλα τα προβλήματά μας μέσα από την τέχνη του θεάτρου», εξήγησε χαριτολογώντας για τη φανταστική ουσία που επιστράτευσε η 28χρονη θιασάρχης, η οποία εδώ και λίγους μήνες κάνει τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα. «Μου φαίνεται περίεργο, όταν με αποκαλεί κάποιος έτσι», εξομολογήθηκε με περισσή ειλικρίνεια, αν και φαίνεται αποφασισμένη να επιτύχει: «Σίγουρα η λειτουργία ενός θιάσου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά πλέον όλες οι δουλειές είναι δύσκολες. Πρέπει να το κυνηγάς. Πόσο μάλιστα όταν θέλεις να αποκαλείσαι σωστός εργοδότης και να φροντίζεις να εκπληρώνεις όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους συνεργάτες σου. Για παράδειγμα να τους κολλάς τα ένσημα και να είσαι σωστή σε όλα. Κρύβει απαιτήσεις το να λειτουργείς τον δικό σου θίασο και να τα έχεις όλα επάνω σου».

Ανάμεσα στις καλλιτεχνικές ανησυχίες της και την εξασφάλιση των απαραίτητων προς το ζην, η Βολιώτισσα ηθοποιός δείχνει να μην αντιμετωπίζει διλήμματα, τονίζοντας: «Για να ανεβάσεις μία παράσταση χρειάζεται σκληρή προετοιμασία, που παίρνει μήνες τις περισσότερες φορές. Να αφιερώνεις ώρες πολλές για τις πρόβες, κάτι που για τον Βόλο θυμίζει… πονοκέφαλο. Γι’ αυτό και νοικιάσαμε τον δικό μας χώρο, όπου κάνουμε τις πρόβες και παράλληλα έχουμε το βεστιάριο και τα γραφεία μας. Από εκεί και πέρα, ισχύει το κάθε αρχή και δύσκολη. Η «Θεατρίνη» δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση. Όμως, στο τέλος πιστεύω να κερδίσουμε το κοινό της πόλης. Ο στόχος μου είναι να ζω από το θέατρο κι αυτό θα παλέψω, υπηρετώντας ταυτόχρονα μία τέχνη που αγαπώ και λατρεύω».

Η «Θεατρίνη» αν και νεοσύστατος θίασος μετράει ήδη μία θεατρική παραγωγή στο ενεργητικό της, ενώ αυτό το διάστημα βρίσκεται στα… σκαριά η δεύτερη παράστασή της. «Τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάσαμε το έργο «Ο Θάνατος, ο Χάρος, ο Θεριστής». Τώρα προετοιμαζόμαστε για την παράσταση «Ανασαίνω, ζωντανεύω, τους εχθρούς μου τους παλεύω». Απευθύνεται σε παιδιά κι έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα», σημείωσε η κ. Παναγιωτάκη, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για την καινούρια δουλειά της: «Βασίζεται στο παιδικό βιβλίο «Το Παραμύθι της Ανάσας», που έγραψε η πνευμολογόγος Δήμητρα Μπουσίου-Γεροστάθη και διασκεύασε για το θέατρο η Φωτεινή Βασιλείου, η οποία είναι Βολιώτισσα και επίσης γράφει παιδικά παραμύθια. Η παράσταση είναι πιστοποιημένη από το υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζεται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σκοπός του έργου είναι να αποτρέψουμε τα παιδιά από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Επίσης θα συνδυάζει τρία διαφορετικά είδη: Θέατρο, χορό και κουκλοθέατρο. Κι όλα τα ετοιμάσαμε μόνοι μας, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει από κοινού στην ομάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το