Τοπικά

Προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α΄ περιόδου 2021. Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των Εξετάσεων ορίζονται το Σάββατο 5 Ιουνίου και η Κυριακή 6 Ιουνίου.

Το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά από την Τετάρτη 05/05/2021 και διαρκεί έως και την Τρίτη 11/05/2021 και ώρα 15.00. Oι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω συστήματος καταχώρισης αιτήσεων, το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov.gr.
Τονίζεται ότι η λήξη της προθεσμίας της υποβολής της αίτησης συμμετοχής (Τρίτη 11/05/2021 και ώρα 15.00) ισχύει για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από τον υποψήφιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής του για να λάβει μέρος στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας επισημαίνει ότι ο υποψήφιος δεν απαιτείται να μεταβεί στα γραφεία της Διεύθυνσης για την υποβολή δικαιολογητικών και την οριστικοποίηση της αίτησής του, καθώς η όλη διαδικασία είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή και γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρισης των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις του ΚΠΓ και ο υποψήφιος λαμβάνει μέσω αυτού το «ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ» σε ηλεκτρονική μορφή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το