Τοπικά

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας για την φρίκη με χτυπημένο σκυλί στον Αλμυρό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με τον τραυματισμένο σκύλο που βρέθηκε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Αλμυρού στις 11 Δεκεμβρίου παρήγγειλε προχθές η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, θα διερευνηθεί, εάν το ζώο έχει επιζήσει ή όχι και ποια είναι η κατάστασή του. Παράλληλα θα εξεταστεί κατά πόσο τελέστηκε το αδίκημα της κακοποίησης ζώου συντροφιάς βάσει των διατάξεων του νόμου 4039/2012 και σε περίπτωση που προκύψει θανάτωσή του ο υπεύθυνος γι’ αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη, λόγω αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει μετά από τροποποίηση του ισχύοντος νόμου. Σημειώνεται ότι παλαιότερα προβλεπόταν η επιβολή χρηματικού προστίμου 1.200 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως ένα έτος για την κακοποίηση.

Ακόμα θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο κτηνίατρος που το περιέθαλψε, σχετικά με το τι διαπίστωσε αναφορικά με την υγεία του σκύλου, όπως επίσης και ο υπεύθυνος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Αλμυρού για το εάν ενημερώθηκε για το γεγονός και σε τι ενέργειες προέβη για την προσφορά βοήθειας στο χτυπημένο αδέσποτο ζώο.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε όταν αυτοκινητιστής είδε σε μια άκρη άσχημα χτυπημένο στα πίσω πόδια τον σκύλο. Τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από το ζώο και επικοινώνησε με εκπρόσωπο φιλοζωικής. Το ζήτημα κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπήρξε παρέμβαση του Δήμου Αλμυρού για να δοθεί βοήθεια στον χτυπημένο σκύλο.

Όπως διαπιστώθηκε έχει σπασμένα τα πίσω πόδια και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα νεφρά του υπολειτουργούν έχοντας υψηλές τιμές κρεατινίνης. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο της περιοχής, του παρέχεται φαρμακευτική αγωγή με σκοπό να επανέλθει η λειτουργία των νεφρών, αλλά η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Για το θέμα έχει εκδοθεί στις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωση από τον Δήμο στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν: «Σήμερα Δευτέρα 14/12, το ζώο βρίσκεται ήδη στον συμβεβλημένο με την Υπηρεσία μας κτηνίατρο, όπου και του παρέχεται η απαραίτητη υγειονομική φροντίδα και μέριμνα προς ανάταξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Θα θέλαμε απλώς να επισημάνουμε πως πριν από την οποιαδήποτε βιαστική «καταγγελία» των αρμόδιων υπηρεσιών, καλό είναι να υπάρχει προσπάθεια επικοινωνίας και συνεννόησης με αυτές, προς επίλυση του – οποιουδήποτε- προβλήματος και όχι «ελαφρά τη καρδία» να προβαίνει κανείς σε δημοσιεύσεις στα ΜΚΔ, τα οποία δεν μπορούν -και δεν πρέπει- σε καμία περίπτωση να υποκαθιστούν τις λειτουργίες τόσο των υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων δημοτών, όσο και των υπηρεσιών προς τις οποίες οφείλουν αυτοί να απευθύνονται. Κατανοούμε πλήρως τις ανάγκες άρθρωσης αντιπολιτευτικού λόγου, με την ευχή όμως να περιορίζεται αυτός σε πραγματικές και υπαρκτές περιπτώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το