Τοπικά

Προκαταρκτική μετά από μήνυση για κεραία τηλεφωνίας στο Καραγάτς

Μήνυση κατά της εταιρείας τηλεφωνίας που φέρεται να έχει αναβαθμίσει την κεραία της στην περιοχή του Καραγάτς Βόλου, κατέθεσαν προχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δημότες.
Με βάση τη μήνυση η Εισαγγελία κινεί τη διαδικασία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, που θα ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει η σχετική άδεια από την εταιρεία, για την αναβάθμιση της κεραίας.
Σημειώνεται ότι οι σχετικές άδειες χορηγούνται από την ΕΕΤΤ.
Όπως είναι γνωστό, την κινητοποίηση των κατοίκων της συνοικίας του Καραγάτς προκάλεσε η τοποθέτηση νέων διπόλων σε κεραία κινητής τηλεφωνίας, στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ στην οδό Κύπρου.

Η εταιρεία τοποθέτησε ένα ισχυρό δίπολο εκπομπής και οι κάτοικοι «επαναστάτησαν». Επισημαίνουν πως με το κτίριο του ΟΤΕ συνορεύουν σε απόσταση λίγων μέτρων σχολικά συγκροτήματα, στα οποία φοιτούν 2.000 μαθητές περίπου. Όπως καταγγέλλουν ήδη έχουν τοποθετηθεί δυο μεγάλα δίπολα που εκπέμπουν ακτινοβολία σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους. Οι περίοικοι έχουν ζητήσει συνάντηση με την κ. Κολυνδρίνη, προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβαση της Περιφέρειας. Το 2013 η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έλαβε τη σχετική άδεια για την εγκατάσταση της κεραίας, αλλά οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η άδεια προβλέπει να εκπέμπει η κεραία ακτινοβολία μικρότερη από το 60% της ισχύος του μηχανήματος, σε αντίθετη περίπτωση αναιρείται. Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι το 2002 η Δημοτική Αρχή του κ. Μήτρου «κατέβασε» κεραίες από τον ΟΤΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το