Τοπικά

Προκαταρκτική για τον θάνατο του 50χρονου Χρ. Περδικούλη – Σήμερα η κηδεία του

 

Αντιμέτωπος με πιθανή άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος είναι ο 33χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να χτύπησε από πίσω το σκούτερ του 50χρονου Χρήστου Περδικούλη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου εργαζόμενου της ΜΕΤΚΑ.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής, με σκοπό να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, από την οποία προέκυψε και θάνατος, κακουργηματικού χαρακτήρα. Επίσης θα εξεταστεί και εάν συντελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Στο πλαίσιο της δικογραφίας που συντάσσεται, θα συμπεριληφθεί και το αποτέλεσμα της αιματολογικής εξέτασης του 33χρονου, για να διαπιστωθεί κατά πόσο οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης. Παράλληλα θα κληθούν να καταθέσουν και μάρτυρες που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος για τις συνθήκες του τροχαίου, ενώ ζητείται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 50χρονου, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις στον 33χρονο Βολιώτη οδηγό του οχήματος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του φερόμενου ως υπαίτιου του δυστυχήματος, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα ήταν παραπάνω από το όριο που ορίζει ο νόμος (0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα). Ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος και με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής θα κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν έδωσε κάποια εξήγηση για το συμβάν στις δικαστικές αρχές.
Επισημαίνεται πως το τροχαίο συνέβη προχθές γύρω στις 6.30 μ.μ. στον Περιφερειακό, στο ύψος της διασταύρωσης του δρόμου για την Άλλη Μεριά. Ο Χρ. Περδικούλης κινούνταν στα δεξιά του δρόμου, χωρίς να φοράει προστατευτικό κράνος.
Πίσω του ερχόταν με ταχύτητα αυτοκίνητο μάρκας Daihatsu Terios, με οδηγό τον 33χρονο, ο οποίος πιθανόν να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και δεν υπολόγισε την απόσταση. Χτύπησε από πίσω και αριστερά το δίκυκλο, που εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε και ο ίδιος έκοψε το τιμόνι δεξιά και χτύπησε στην μπαριέρα του δρόμου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και το τζιπάκι. Ο άτυχος 50χρονος έπεσε με δύναμη στον δρόμο και άφησε την τελευταία του πνοή από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς παρά την άμεση κινητοποίηση διασωστών του ΕΚΑΒ ο αναβάτης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, προτού διακομιστεί στο Νοσοκομείο. Ο 33χρονος συνελήφθη και του έγινε λήψη αίματος για να διαπιστωθεί αν ήταν μεθυσμένος. Ο 50χρονος Χρήστος Περδικούλης εργαζόταν ως συγκολλητής στη ΜΕΤΚΑ επί σειρά ετών, όντας πολύ αγαπητός σε συναδέλφους και φίλους. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού και Βαρβάρας. Ο εκλιπών άφησε πίσω του σύζυγο, δύο παιδιά, γονείς και συγγενείς.

Share
Ετικέτες: Περδικούλη

Πρόσφατα άρθρα

Υπουργείο Υγείας: Πώς θα αποζημιώνονται γιατροί και διαγνωστικά για τις δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Τον «τιμοκατάλογο» αποζημίωσης για τους γιατρούς που θα διεξάγουν τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον…

17 Ιουνίου 2024

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν

Στο τέλος του Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η 3η διμηνιαία δόση του 2024 αναφορικά με το επίδομα παιδιού,…

17 Ιουνίου 2024

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Με 16 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 16.00 στο Νέο Διοικητήριο…

17 Ιουνίου 2024

Γιώργος Μαζωνάκης: Έστειλε εξώδικο στην αδερφή του και έβγαλε ανακοίνωση εναντίον της

Με μια ανακοίνωση - φωτιά ο Γιώργος Μαζωνάκης επέλεξε να συνεχίσει την υπόθεση της δικαστικής…

17 Ιουνίου 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς του Δήμου Βόλου με το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας

Με στόχο τη δικτύωση συναντήθηκαν προσωπικό του ΚΗΦΗ Αγριάς και του Κλιμακίου Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για…

17 Ιουνίου 2024

Πέλλα: Έρευνα μετά την καταγγελία 11χρονης για απόπειρα απαγωγής

Αστυνομικές έρευνες προκάλεσε η καταγγελία μίας 11χρονης στην Πέλλα, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι την…

17 Ιουνίου 2024