Τοπικά

Προκαταρκτική για τον εκφοβισμό 14χρονης διέταξε η Εισαγγελία για καταγγελία περιστατικού στο Γυμνάσιο Αργαλαστής

Προκαταρκτική έρευνα για το καταγγελλόμενο περιστατικό του σχολικού εκφοβισμού στο Γυμνάσιο Αργαλαστής, με φερόμενο ως θύμα 14χρονη μαθήτρια, παρήγγειλε η εισαγγελέας ανηλίκων.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες χθες βρέθηκαν στην Εισαγγελία, ο πατέρας της 14χρονης, η νεαρή, οι τρεις συμμαθητές της που φέρονται να την εκφόβιζαν, οι γονείς τους, οι νομικοί τους εκπρόσωποι, η διευθύντρια του Γυμνασίου και ο σύμβουλος σχολικής ζωής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η 14χρονη και ο πατέρας της παρέθεσαν διάφορα γεγονότα από την επιθετική δραστηριότητα σε βάρος της από τους ανήλικους, με την κοπέλα να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι την απειλούσαν με κατσαβίδια και μαχαίρια, αρπάζοντας ακόμη και το χαρτζιλίκι της. Από την πλευρά τους τα αγόρια αρνήθηκαν όλα όσα τους καταλογίζουν ο πατέρας και η 14χρονη, λέγοντας πως πρόκειται για μυθεύματα και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η κοπέλα τους έδινε χρήματα και το κολατσιό της με τη θέλησή της.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ζητηθεί από τη διευθύντρια του σχολείου να προσκομίσει το βιβλίο με το ποινολόγιο, καθώς και άλλα έγγραφα, ώστε στη συνέχεια να διευκρινιστεί εάν έχει τελεστεί κάποιο ποινικό αδίκημα και να προχωρήσει η διαδικασία με την άσκηση διώξεων. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τόσο η 14χρονη, όσο και οι τρεις ανήλικοι θα παρακολουθούνται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διάστημα για την πορεία της υποστήριξης την αρμόδια εισαγγελέα. Πηγές σημειώνουν πως υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση της εισαγγελέα ανηλίκων προς όλους και ιδίως προς την πλευρά των αγοριών να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά βίας κατά της 14χρονης, με την υπόθεση να τίθεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας, γιατί σε περίπτωση που η κατάσταση αυτή δεν λάβει τέλος θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τους ανήλικους.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της 14χρονης μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές, υπέβαλε καταγγελία, καθώς το κορίτσι επέστρεψε στο σπίτι με σπασμένο δάχτυλο και κάκωση στον καρπό μετά από επίθεση που φέρεται να δέχθηκε από συμμαθητή της στο προαύλιο του σχολείου.
Ο πατέρας υποστήριξε ότι ο εκφοβισμός δεν ήταν κάτι πρόσφατο, αλλά είχε αρχίσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και μάλιστα είχε πάει στο Γυμνάσιο Αργαλαστής να το καταγγείλει και να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον των μαθητών. Ταυτόχρονα φέρεται να κράτησε τη 14χρονη στο σπίτι με σκοπό να την προστατεύσει, ενώ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.
Τονίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και ανοίγουν εκ νέου τα σχολεία ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, θα δώσει έγγραφη εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση σε έμπειρο διευθυντή σχολείου της Μαγνησίας και σε δικηγόρο- εκπαιδευτικό που θα αναλάβει να υποστηρίξει γραμματειακά τον καθηγητή που θα διενεργήσει την έρευνα. Αντικείμενο της έρευνας θα είναι η αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων ή μη σύννομων ενεργειών. Το πόρισμα, βάσει νόμου, θα πρέπει να παραδοθεί σε διάστημα ενός μήνα, εκτός αν δοθεί παράταση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Επισημαίνεται πως συμμαθητές της 14χρονης συνέταξαν επιστολή που την απέστειλαν στη διευθύντρια του Γυμνασίου, όπου εξιστορούσαν το τι βίωνε η κοπέλα από τα αγόρια, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει παρέμβαση για να λάβει τέλος η ταλαιπωρία του κοριτσιού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η οργή του Θεού Νο2: Το σχέδιο του Ισραήλ να κυνηγήσει έναν προς έναν τους δολοφόνους της 7ης Οκτωβρίου

Ήταν νωρίς το απόγευμα στις αρχές Ιανουαρίου όταν ένα drone χτύπησε ένα πολυώροφο κτίριο στο…

4 Μαρτίου 2024

Προκαλεί ο 34χρονος που χτύπησε τη γυναίκα του με σίδερο και την περιέλουσε με χλωρίνη

Σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του ο 34χρονος στο Άργος που τον κατήγγειλε…

4 Μαρτίου 2024

Μειώθηκαν 12,2% οι πολίτες τρίτων χωρών στις 33 δομές φιλοξενίας της χώρας τον Φεβρουάριο

Περαιτέρω αποσυμφόρηση του εθνικού συστήματος υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών-αιτούντων άσυλο σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, δίνοντας συνέχεια…

4 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση μετά από 3 μήνες, στο 35,5% η ΝΔ

Την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση - αυτή της…

4 Μαρτίου 2024

Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ – Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές

Επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ,…

4 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Μπάρμπαρα Μπαλτσεράνι – Ιστορικό στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Κάποια στιγμή ο ιταλικός Τύπος της έδωσε το προσωνύμιο la primula rossa, το κόκκινο νυχτολούλουδο.…

4 Μαρτίου 2024