Τοπικά

Προκαταρκτική για το πιτ μπουλ που βρέθηκε νεκρό στη θάλασσα της Μεγάλης Βελανιδιάς

Η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου μετά το δημοσίευμα της «Θ» για τον θάνατο ενός πιτ μπουλ στην Μεγάλη Βελανιδιά. Το ζώο εντόπισαν στις 9 Αυγούστου να επιπλέει στη θάλασσα λουόμενοι που βρίσκονταν στην περιοχή. Όπως είναι λογικό, στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση και ένα μικρό σκάφος προσέγγισε το άψυχο ζώο.
Ο σκύλος, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν δεμένος από τσιμεντόλιθο που ρίχθηκε στον βυθό της θάλασσας. Άνθρωπος από το σκάφος αναγκάστηκε να απελευθερώσει το ζώο για να μπορέσει να το απομακρύνει από τη θάλασσα και να το μεταφέρει στην ακτή.
Από την Εισαγγελία παραγγέλθηκε η διενέργεια της προκαταρκτικής από το Λιμεναρχείο Βόλου το οποίο θα αναλάβει να πάρει κατάθεση από αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό. Αρχικά θα διερευνηθεί αν το ζώο ήταν όντως δεμένο και από τι, και θα αναζητηθούν μάρτυρες για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν ίχνη στον άτυχο σκύλο. Σημειώνεται ότι μετά την ανάσυρσή του στην παραλία, το ζώο θάφτηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζώο δεν ήταν τσιπαρισμένο. Πάντως αν διαπιστωθεί ότι το ζώο ήταν δεμένο, θα αναζητηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, ο δράστης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το