Τοπικά

Προκαταρκτική για το φράξιμο του δρόμου στη Μελανή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, αναφορικά με την τοποθέτηση συρματοπλέγματος από ιδιώτη σε αγροτικό δρόμο προς τη Μελανή, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η πρόσβαση των λουόμενων στην παραλία, παράγγειλε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.
Η εξέταση θα διερευνήσει, αν έχει τελεστεί το αδίκημα της κατάληψης δημοσίου κτήματος και ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, ενώ θα ληφθεί ανωμοτί κατάθεση από τον φερόμενο ως δράστη της τοποθέτησης του συρματοπλέγματος. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατέθεσε προχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου μηνυτήρια αναφορά για την παρακώλυση πρόσβασης στον δρόμο, στην περιοχή της Μελανής.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του τοπικού συλλόγου και των κατοίκων υπάρχει ένα σημείο στη Μελανή, που ήταν χαρακτηρισμένο ως αγροτικός δρόμος σε τοπογραφικό σχεδιάγραμμα, που έχει θεωρηθεί από το 1998. Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου προέβη σε έρευνα με ορθοστάτες και διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως αγροτικός δρόμος. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της Τεχνικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη περίφραξης ιδιώτη, ενός χωμάτινου κοινόχρηστου (αγροτικού) δρόμου, η οποία απαγορεύει τη διέλευση ατόμων προς την παραλία, αλλά και τη μη ελεύθερη δίοδο για την ακώλυτη και ασφαλή πρόσβαση στον αιγιαλό από τη δημόσια οδό, σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο παραπάνω αγροτικός δρόμος έκλεισε με συρματόπλεγμα και έχει τοποθετηθεί καγκελόπορτα. Ο δήμαρχος και η Τεχνική Υπηρεσία έκαναν αυτοψία στο επίμαχο σημείο, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος ιδιοκτήτης.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος ενώνει τον δημοτικό δρόμο με την παραλία της Μελανής.
Παράλληλα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αναμένεται να προβεί και σε άλλες νόμιμες ενέργειες, όπως η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, για να απελευθερωθεί ο δρόμος από το συρματόπλεγμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το