Τοπικά

Προκαταρκτική για το επεισόδιο με τον σκύλο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παράγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου αναφορικά με επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές το βράδυ και σύμφωνα με το οποίο, σκύλος ιδιοκτησίας 44χρονης, φέρεται να επιτέθηκε σε δύο διερχόμενους, πατέρα και γιο, που κρατούσαν, επίσης, σκύλο και να τους έριξε στο έδαφος, τραυματίζοντάς τους ελαφρά.

Παράλληλα, ο σκύλος τους φέρεται να δέχθηκε επίθεση και δαγκωματιές από τον σκύλο της 44χρονης. Αποτέλεσμα ήταν να μηνύσουν ο 73χρονος πατέρας και ο 38χρονος γιος τη 44χρονη, που τους μήνυσε, επίσης, για εξύβριση και ψευδή καταμήνυση… Έτσι όλοι συνελήφθησαν… Η 44χρονη ιδιοκτήτρια του σκύλου, ράτσας ημίαιμο, φέρεται να υποστηρίζει ότι άνοιξε το παιδί της την πόρτα του σπιτιού και ο σκύλος της βγήκε έξω και βλέποντας τον σκύλο, ράτσας λαμπραντόρ, των δύο διερχόμενων, όρμησε πάνω του. Για να προστατευθούν πατέρας και γιος, που σάστισαν εκείνη την ώρα, φέρεται να έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα αμφότεροι να υποστούν ελαφριές σωματικές βλάβες και να τραυματισθεί ο σκύλος του 38χρονου, που φέρεται να δέχθηκε δαγκωματιές από το ημίαιμο.

Οι δύο Βολιώτες υπέβαλαν μήνυση κατά της 44χρονης, καθόσον ως ιδιοκτήτρια σκύλου δεν έλαβε, ως όφειλε, τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος της από τον χώρο της οικίας της και έτσι αυτή συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου. Ωστόσο, και η 44χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα και του γιου για παράβαση άρθρου 361 του Π.Κ. «εξύβριση» και 229 του Π.Κ. «ψευδής καταμήνυση». Στη 44χρονη επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 600 ευρώ για παράλειψη αντιλυσσικού εμβολίου και μη ηλεκτρονικής καταγραφής του σκύλου της.

Πάντως, πατέρας και γιος, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας Πρωτοδικών, ενώ η 44χρονη οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και αφέθηκε κατόπιν ελεύθερη, καθώς η υπόθεση θα προσδιοριστεί με την τακτική διαδικασία, όταν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική και συμπληρωθεί η δικογραφία. Με την προκαταρκτική εξέταση διερευνώνται αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (η επίθεση στον σκύλο ιδιοκτησίας του 38χρονου), της εξύβρισης και της απειλής, καθώς και της παράβασης του νόμου περί ευζωίας του ζώου. Παράλληλα, θα ελεγχθεί αν είναι εμβολιασμένο και διαθέτει τσιπ και το λαμπραντόρ. Τη σχετική προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το