Τοπικά

Προκαταρκτική για την πτώση σοβάδων στο 18ο Δημοτικό   

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε χθες η εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου για την υπόθεση της πτώσης σοβάδων προχθές σε αίθουσα του 18ου Δημοτικού Σχολείου. 

Με βάση την προκαταρκτική θα διερευνηθεί, αν τελέστηκε το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, δάσκαλοι, καθώς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Θα αναζητηθεί επίσης αν ο διευθυντής και οι δάσκαλοι είχαν ενημερώσει για τυχόν ζημιές στο κτήριο την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Σημειώνεται ότι χθες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο συστεγάζονται τα 18ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας το κλείσιμο του σχολείου, μέχρι την ολοκλήρωση του πλήρους ελέγχου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του κτηρίου για την ασφαλή επαναλειτουργία του. Στην προκαταρκτική της εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου θα ληφθούν υπόψη οι καταγγελίες, όπως της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών σχολείων του Δήμου Βόλου, που έχει επισημάνει ότι πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα συντήρησης. Γονείς κατήγγειλαν ότι χθες έπεσαν άλλα δύο κομμάτια σοβάδες, τόσο στην ίδια όσο και σε διπλανή αίθουσα του 18ου Δημοτικού Σχολείου. Υπενθυμίζεται ότι οι σοβάδες έπεσαν προχθές, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του κουδουνιού για να επιστρέψουν τα παιδιά στην αίθουσα. Εισήλθαν αρχικά πέντε παιδιά, μία μαθήτρια είδε τους σοβάδες στο ταβάνι και προέτρεψε τους συμμαθητές της να απομακρυνθούν από το σημείο. Την ώρα που έμπαιναν και τα υπόλοιπα παιδιά στην τάξη έπεσε ο σοβάς. Η δασκάλα των αγγλικών μόλις είχε αφήσει τα πράγματά της και είχε πάει να βγάλει φωτοτυπίες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι γονείς σημειώνουν ότι και το 2016 είχαν πέσει σοβάδες στο ίδιο σχολείο. Εξάλλου ο πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Βόλου κ. Αντώνης Μπέκος, δήλωσε ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλα σχολεία στον Δήμο. Τον έλεγχο των διδακτηρίων συχνότερα ζήτησαν και οι διευθυντές των δύο σχολείων.

Share
Ετικέτες: πτώση σοβάδων

Πρόσφατα άρθρα

Νεκροί 19 προσκυνητές λόγω της αφόρητης ζέστης στο προσκύνημα στη Μέκκα

Τουλάχιστον 14 ιορδανοί και πέντε ιρανοί προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία στη…

16 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστική στιγμή: Πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σώζει ζευγάρι από πνιγμό στις Μαλδίβες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει συγκλονιστικό βίντεο, όπου ο μεσοεπιθετικός της Αλμερία, Σέρχιο Αρίμπας και…

16 Ιουνίου 2024

Με κατάγματα και τραύμα στη γλώσσα η σύζυγος του δικηγόρου: Το νεύμα στον γιατρό, η κατάσχεση όπλων και η καταγγελία του 2017

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση σύλληψης του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έχει σχεδόν καθημερινή…

16 Ιουνίου 2024

Σε τροπικές νύχτες οδηγούν οι νέες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα – Καθηγητής εξηγεί τους κινδύνους για την υγεία

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα καιρικά δεδομένα, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς νέες…

16 Ιουνίου 2024

Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη – Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη…

16 Ιουνίου 2024

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του ποινικολόγου – Κατασχέθηκαν τα δύο όπλα του

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε…

16 Ιουνίου 2024