Τοπικά

Προκαταρκτική για την καθυστέρηση καταβολής των αναδρομικών στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

Στον Πταισματοδίκη κλήθηκε να καταθέσει ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Μαργαρίτης Πατσιαντάς για το θέμα των αναδρομικών σε υπαλλήλους της Επιχείρησης, που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί. Η προκαταρκτική διενεργείται μετά από ομαδική μήνυση εκ μέρους των εργαζομένων. Το θέμα έθεσε στη σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο ίδιος, θέλοντας να ενημερώσει το Σώμα επαναλαμβάνοντας ότι τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων.

«Θα καταθέσω με την ιδιότητά μου ως νομικός για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς, ενώ αναφέρθηκε και σε απόφαση που πήρε το Δ.Σ. επί προεδρίας Γαλάτη για τη σταδιακή καταβολή των αναδρομικών:

«Όταν ήταν πρόεδρος ο Απ. Γαλάτης στη ΔΕΥΑΜΒ, με σχετική απόφαση που είχαμε πάρει και ήταν ομόφωνη, είχαμε καταλάβει πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Αυτό που αποφασίστηκε τότε ήταν να δοθούν  τα αναδρομικά σε μηνιαίες δόσεις και σε βάθος 4ετίας, ενώ οι μηνιαίοι μισθοί να επανέλθουν στα επίπεδα πριν τις περικοπές που χαρακτηρίστηκαν μη νόμιμες με απόφαση δικαστηρίου ».
Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς και ρώτησε τον νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ γιατί έχει περάσει τόσος καιρός και δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Από την πλευρά του ο Αρ. Σαββάκης δήλωσε πως το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο και δεν απάντησε στην ερώτηση του Μ. Πατσιαντά.

Δεν έχει επιδοθεί απόγραφο με επιταγή από την ΕΡΓΗΛ
Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι πληρωμές προς το δικηγορικό γραφείο Ρούσου για τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Πρόκειται για επτά παραστατικά και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 9.000 ευρώ. Ο κ. Πατσιαντάς ρώτησε αν υπάρχει κάποια εξέλιξη με το θέμα και συγκεκριμένα αν έχει σταλεί απόγραφο στην ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.
«Δεν έχει επιδοθεί ακόμη απόγραφο με επιταγή από την ΕΡΓΗΛ» απάντησε ο κ. Σαββάκης.

Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στην ανάθεση της επίδοσης λογαριασμών σε ανάδοχο
Στην ίδια συνεδρίαση ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ιωσήφ Παλάντζας, που αντικατέστησε στον πρόεδρο Βάγιο Ζεμπέογλου, καταψήφισε την ανάθεση σε ανάδοχο της επίδοσης λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ. Αρνητικά ψήφισε και ο κ. Πατσιαντάς. Η σχετική απόφαση με την οποία τα ΕΛΤΑ προχωρούσαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ακυρώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς έτερος υποψήφιος προχώρησε σε προδικαστική προσφυγή και κέρδισε. Έτσι η ΔΕΥΑΜΒ υποχρεούται να συμπεριλάβει τον υποψήφιο στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
«Αν η σύμβαση με τον ανάδοχο ήταν για έξι μήνες, τότε θα συμφωνούσαμε. Αλλά είναι για δύο χρόνια και αυτό βρίσκει αντίθετο τον σύλλογο», τόνισε ο κ. Παλάντζας και σημείωσε πως την επίδοση των λογαριασμών μπορεί να την αναλάβει το προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ υπάρχει και το ειδικό μηχάνημα για την εν-φακέλωση.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ευθεία επίθεση Πολάκη σε Τσίπρα: Όχι αλλά Ινστιτούτα και «φλόγες» δίπλα σε εικονίσματα

Ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πάυλος Πολάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook,…

17 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Στις φυλακές Γρεβενών ο 37χρονος παιδοκτόνος

Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρεται σήμερα, Δευτέρα, ο 37χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει και δολοφόνησε την…

17 Ιουνίου 2024

Πανελλαδικές 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι από σήμερα, Δευτέρα 17…

17 Ιουνίου 2024

Συντάξεις Ιουλίου: Νωρίτερα η πληρωμή – Επίσημη ανακοίνωση

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ, οι οποίες θα καταβληθούν…

17 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για δικαστή και εισαγγελέα

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα καθώς διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο…

17 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη Γεωργιάδη: Έρχονται δωρεάν απογευματινά χειρουργεία από το φθινόπωρο

Πιθανότατα από το φθινόπωρο, μετά την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μπουν σε λειτουργία…

17 Ιουνίου 2024