Τοπικά

Προκαταρκτική εξέταση για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς μετά από μήνυση του δημάρχου Π. Κουτσάφτη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς παράγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Αφορμή η μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης κατά παντός υπευθύνου για μη ασφαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Η μήνυση κατατέθηκε προ μηνός και η Εισαγγελία θα αναθέσει την προκαταρκτική σε πταισματοδίκη, προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι πλημμελείς και επικίνδυνες οι ελλείψεις που έχει το Κέντρο Υγείας για τους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός παιδιού, που τον περασμένο Απρίλιο χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του στη Μακρυράχη, όταν ενώ έπαιζε με το ποδήλατό του, έπεσε από ύψος δύο μέτρων και κατέληξε στην αυλή γειτονικού σπιτιού! Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου όμως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος απουσίαζε με αναρρωτική άδεια και η βάρδια είχε μείνει ακάλυπτη, ελλείψει αντικαταστάτη. Το παιδί μεταφέρθηκε με ταξί στο Νοσοκομείο χωρίς να το συνοδεύει γιατρός!
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς και από την ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και της Μαγνησίας είναι μεγάλες, καθώς λείπουν οδηγοί, για να καλύπτουν όλες τις βάρδιες, γιατροί, νοσηλευτές κ.αλ.

Όπως έχει καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ στο πρόσφατο παρελθόν, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν προβλέπεται και ούτε υπάρχει ορθοπεδικός και όταν χτυπήσει κάποιος, πρέπει να μεταφερθεί σε απόσταση μιας ώρας, στο Νοσοκομείο Βόλου για ορθοπεδική κάλυψη. Επίσης δεν μπορεί να καλύψει μικροβιολογικές εξετάσεις.
Τα ίδια ισχύουν και για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έκανε λόγο για «κατάρρευση» των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «στα Κέντρα Υγείας, μόνο οι ταμπέλες θυμίζουν Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, καθότι στενάζουν από τις ελλείψεις υλικών και προσωπικού». Για τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε: «Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού. Τα ακτινολογικά μηχανήματα δεν έχουν άδειες. Δεν λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Δεν υπάρχουν παιδίατροι, οδοντίατροι, συντηρητές κτιρίων, διοικητική υποστήριξη. Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές αν και είναι τουριστικές περιοχές, λόγω έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις. Μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Συντηρούνται με δωρεές. Απλήρωτο το προσωπικό οκτώ μήνες στα νυκτερινά και τις αργίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το