Ελλάδα

Προκαταρκτική εξέταση για την απόδραση της 43χρονης με το «βραχιολάκι»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν οι συνθήκες παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης από την 43χρονη κατηγορούμενη για ξέπλυμα στην υπόθεση της Energa, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί συγκεκριμένα να ερευνηθεί εάν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της 43χρονης ή παραλείψεις από την πλευρά της εταιρείας.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί το «βραχιολάκι»

Παρά την απόδραση της κρατούμενης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το εναλλακτικό μέτρο κράτησης δεν θα καταργηθεί.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») διαπιστώθηκε το Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις.

Η ηλεκτρονική επιτήρηση, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα (11) άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων.

Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως.

 

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το