Τοπικά

Προκαταρκτική εξέταση για τη κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Καραγάτς

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, για την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά σε έντεκα σχολεία, που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης, παράγγειλε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο πλαίσιο της εξέτασης θα διερευνηθεί, αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, καθώς και αν η εταιρεία που έχει τοποθετήσει την κεραία, διαθέτει την απαραίτητη άδεια.
Γι’ αυτό τον σκοπό θα κληθούν να καταθέσουν οι διευθυντές όλων των σχολείων της περιοχής, καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
Όπως δημοσίευσε χθες η «Θ», η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου απέστειλε επιστολή, με την οποία ζητείται ενεργοποίηση, δράση και συμπαράσταση, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα ίδια τα παιδιά, από την όποια ακτινοβολία μπορεί να εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Σκοπός είναι να επιτευχθεί νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Όπως έγινε γνωστό μέσω της επιστολής, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο (με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, με άμεση σχέση με το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και το θεματικό αντικείμενο, όπως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και εκπροσώπους συλλόγων γονέων) με θέμα «κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων».
Αφορμή ήταν, μετά από οχλήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, κεραία στην περιοχή Καραγάτς, όπου εντός ακτίνας 300 μέτρων βρίσκονται τα κάτωθι δημόσια σχολεία: Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Βόλου, 2ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 3ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο Γυμνάσιο Βόλου, 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου και 3ο Γυμνάσιο Βόλου.
Το πλήθος των παιδιών που καθημερινά βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή, τις πρωινές ώρες της δημόσιας εκπαίδευσής τους, ξεπερνά τους 2.000 μαθητές.
Ο Νόμος 53571/3839/2000 (ΦΕΚ 1105Β/ 6-9-2000) αναγνώρισε το πρόβλημα της πιθανής βλάβης που προκαλούν τα μικροκύματα στην υγεία των παιδιών και πρότεινε αυτές οι κεραίες, να εκπέμπουν στο 60% των τιμών που ισχύουν στα όρια έκθεσης του κοινού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το