Ελλάδα

Προκαταρκτική εξέταση για τα χημικά στην πορεία των συνταξιούχων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη χρήση χημικών σε πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το περιστατικό.

Νωρίτερα σήμερα, τη δυσφορία του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα και του ζήτησε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.
Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την «περιορισμένη χρήση χημικών».
Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε ότι δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.
archio-lipsis
Οι συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την Ηρώδου Αττικού μετά από πορεία και αντιπροσωπεία επιχείρησε να κατευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι, όμως, βρέθηκαν αντιμέτωποι με άντρες της αστυνομίας που είχαν στήσει δύο κλούβες στη διασταύρωση της Ηρώδου Αττικού με τη Βασιλίσσης Σοφίας.
Για να τους απωθήσουν από το σημείο, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών…
Τα μέλη συνταξιουχικών οργανώσεων, των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΤΑ, ΠΟΣΕΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΝΑΤ, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, όπου με συνθήματα, πανό και ομιλίες τους έκαναν λόγο για «αυθαίρετη, παράνομη και ανάλγητη λεηλασία των επικουρικών συντάξεων».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το