Τοπικά

Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου για την κατάληψη της Επιτροπής Αγώνα στην Περιφερειακή Ενότητα

Στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη σε βάρος μελών της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, μετά το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής με το σπάσιμο της κλειδαριάς της πόρτας του γραφείου της.
Η υπόθεση ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους δύο αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα αυτή της φθοράς αντικειμένου που χρησιμεύει για κοινό όφελος, αλλά και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω πράξεις σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ληφθούν ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις από δύο άτομα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που έχει προτείνει η κ. Κολυνδρίνη.

Έρευνα μετά από καταγγελία του ΟΠΑΠ
Στο μεταξύ η Εισαγγελία του Βόλου προχώρησε στην έναρξη μιας ακόμα προκαταρκτικής έρευνας, μετά από σχετική καταγγελία του ΟΠΑΠ, σε βάρος πράκτορα του Βόλου.
Ο ιδιοκτήτης πρακτορείου της εταιρίας φέρεται να μην απέδωσε μικρό σχετικά χρηματικό ποσό στον ΟΠΑΠ από έσοδα που είχε, τον Δεκέμβριο του 2017.
Η προκαταρκτική ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη ο οποίος θα διερευνήσει την πιθανότητα ο πράκτορας να είναι υπεύθυνος για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το