Τοπικά

Προκάτ στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ Αλμυρού

Για δύο χρόνια μέσα σε κοντέινερ θα κάνει μαθήματα η τρίτη λυκείου του ΓΕΛ Αλμυρού και οι υπόλοιπες τάξεις θα είναι διασκορπισμένες – όπως σήμερα – σε άλλα σχολεία. Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ Αλμυρού τέσσερα ή πέντε κοντέινερ για τη στέγαση των μαθητών της Γ’ τάξης, αν και Δήμος Αλμυρού και Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχαν ζητήσει δεκαπέντε κοντέινερ για να στεγαστούν όλα τα τμήματα του σχολείου που τώρα είναι διασκορπισμένα σε τρία σχολεία, δύο του Αλμυρού και ένα της Ευξεινούπολης.
Μετά τη μελέτη στατικότητας για την επικινδυνότητα του σχολείου, που αποκάλυψε η «Θ» η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου συγκάλεσε χθες σύσκεψη στον Αλμυρό με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία έλαβαν μέρος ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε και ο διευθυντής της εταιρείας κατασκευής σχολικών δομών.

Στη σύσκεψη κρίθηκε πως το σχολείο δεν θα κατεδαφιστεί γιατί δεν παρουσιάζει ανυπέρβλητα προβλήματα, αλλά θα γίνουν οι αναγκαίες επισκευές όπως θα αποτυπωθούν στις μελέτες που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ο Δήμος και να παραδώσει προς χρηματοδότηση.
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατεδάφιση του σχολείου και τη δημιουργία νέου, αλλά για αποκαταστάσεις στο κτίριο. Οι μελέτες θα αποδείξουν τα έργα που πρέπει να γίνουν», τόνισε στη «Θ» η κ. Παπανάτσιου.
Όπως είπε τον Φεβρουάριο τέσσερα ή πέντε κοντέινερ για τη φιλοξενία της τρίτης λυκείου. Οι προκάτ αίθουσες θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ.
Ο κ. Εσερίδης δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση παρά εκτός από το ότι οι διαδικασίες για τις επισκευές είναι χρονοβόρες. «Είναι σίγουρο πως με τις μελέτες μαζί θα περάσουν δύο χρόνια», είπε η υφυπουργός.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση οι τρεις τάξεις του ΓΕΛ Αλμυρού θα συνεχίσουν και από τις 8 Ιανουαρίου να κάνουν μαθήματα στο ΕΠΑΛ και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού και στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης. Με την έλευση των τεσσάρων ή πέντε κοντέινερ θα μπορέσουν να στεγαστούν εκεί οι μαθητές της Γ’ τάξης και έτσι οι μαθητές που μεταβαίνουν στην Ευξεινούπολη, θα μπορούν να φοιτούν σε κάποιο σχολείο του Αλμυρού».
Στο διδακτήριο του ΓΕΛ Αλμυρού αυτή τη στιγμή εισέρχεται μόνο ο διευθυντής του σχολείου μετά από απόφαση που έλαβε πριν τα Χριστούγεννα ο σύλλογος διδασκόντων.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου το σχολείο είναι διασκορπισμένο σε τρία σχολεία καθώς μελέτη που έλαβε ο Δήμος έλεγε ότι ήταν ακατάλληλο. Η μελέτη ανατέθηκε μετά την πτώση σοβάδων στο διδακτήριο και την κινητοποίηση που υπήρξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το