Κόσμος

Προκαλεί ο Φάρατζ: Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του μίσους στην πολιτική ζωή της Βρετανίας

nigel708_0

Ο τραγικός θάνατος της βουλευτού των Εργατικών της Βρετανίας, Τζο Κοξ, η οποία ήταν δραστήριο μέλος της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας της στην ΕΕ, επέφερε ισχυρό πλήγμα στη δυναμική του κινήματος υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τον Νάιτζελ Φάρατζ.

Αυτό παραδέχθηκε ο ηγέτης του UKIP και κεντρική φιγούρα στο στρατόπεδο υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ, σε συνέντευξη του σε βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Peston on ITV» την Κυριακή, ο κ Φάρατζ υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι που είχαν ήδη αποφασίσει να ψηφίσουν υπέρ του «Brexit», θα εξακολουθήσουν με την επιλογή τους και θα παρουσιαστούν στις 23 Ιουνίου στα εκλογικά τμήματα για να το πράξουν.

Ωστόσο, φάνηκε να αποδέχεται ότι η προσπάθεια να προσελκύσουν στο «στρατόπεδο» τους τους αμφιταλαντευόμενους εκλογείς, μπορεί και να έχει πληγεί σημαντικά από το γεγονός του θανάτου της Κοξ, μετά και από την βίαιη επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη, από υποστηρικτή του «Brexit» και η οποία οδήγησε στην τριήμερη αναστολή των δράσεων σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα.

«Νομίζω ότι έχουμε την δυναμική με το μέρος μας», είπε ο κύριος υποστηρικτής του Brexit και γνωστός ευρωσκεπτικιστής. «Είχαμε σίγουρα την ορμή μέχρι αυτήν την τρομερή τραγωδία. Έχει σίγουρα σημαντικό αντίκτυπο στο σύνολο της εκστρατείας, για όλους», πρόσθεσε ο κ. Φάρατζ.

«Όταν πολεμάς το κατεστημένο, πρέπει να διαθέτεις δυναμική. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών-τεσσάρων ημερών, αλλά (αυτό ήταν) η δράση ενός μεμονωμένου ατόμου με σοβαρά ψυχικά προβλήματα. Αυτό που ζήσαμε ήταν καθαρά μια πράξη τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του UKIP.

O επικεφαλής του ευρωφοβικού Ukip, πάντως, σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο θύμα του μίσους στην πολιτική ζωή από τον ίδιο. «Σε αυτή τη χώρα όποιος τα βάζει με το σύστημα στοχοποιείται», είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Η συνέντευξη του Φάρατζ έρχεται σε μια στιγμή, κατά την οποία δέχεται από παντού πυρά, ειδικά για την επιλογή της αφίσας που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και απεικονίζει δεκάδες πρόσφυγες να διανύουν τα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης, με την φράση «σημείο μηδέν», και η οποία χαρακτηρίστηκε ως ρατσιστική.

Ο Φάρατζ απέκρουσε την κριτική υποστηρίζοντας ότι «οι Βρετανοί θέλουν να πάρουν πίσω τον έλεγχο της χώρας τους» και ότι «δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια Ένωσή η οποία συνεχώς του απογοητεύει», αναφερόμενος και στις δηλώσεις της Καγκελάριοι Μέρκελ, όταν και κάλεσε τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, καθώς και στις συλλήψεις συνωμοτών στο Ντίσελντορφ που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις, λέγοντας ότι αυτά τα γεγονότα εγείρουν δικαιολογημένα τις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών.

«Με τους σημερινούς ρυθμούς, η Βρετανία σε 20 χρόνια θα έχει πάνω από 10 εκατομμύρια επιπλέον κατοίκους, περισσότεροι δηλαδή από τον πληθυσμό του Λονδίνου», είπε χαρακτηριστικά ο Φάρατζ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το