Κόσμος

Προκάλεσε μποτιλιάρισμα στην Google με 99 κινητά τηλέφωνα

Ο Σίμον Βρέκερτ βάλθηκε να αποκαλύψει τις αδυναμίες της αξιοπιστίας των συστημάτων μέσω των οποίων προγραμματίζουμε την καθημερινή μας ζωή.
Ο Γερμανός καλλιτέχνης ενοικίασε 99 τηλέφωνα τελευταίας γενιάς, τα φόρτωσε με 99 sim κάρτες και συντόνισε το στίγμα τους στους χάρτες του Google maps βάση των οποίων γίνεται και η επεξεργασία δεδομένων για το μποτιλιάρισμα στους δρόμους. H Google δείχνει έναν δρόμο με κόκκινο χρώμα όταν λαμβάνει σήματα από πολλά κινητά πολιτών ταυτόχρονα που είναι στο ίδιο σημείο.

Ο Βρέκερτ τοποθέτησε τα 99 κινητά μέσα σε ένα πλαστικό βαγονάκι το οποίο τραβούσε χειροκίνητα και ξεκίνησε την πεζοπορία του στους δρόμους του Βερολίνου.

Τα 99 κινητά έστελναν ισάριθμα μηνύματα στην Google με αποτέλεσμα οι χάρτες των δρόμων απ΄όπου περνούσε να δίνουν την εικονική ψευδαίσθηση πως ήταν γεμάτοι από αυτοκίνητα και μποτιλιαρισμένοι. Στην πραγματικότητα επικρατούσε απόλυτη ησυχία.
«Με τη μεταφορά των smartphones στο δρόμο είμαι σε θέση να δημιουργήσω εικονική κυκλοφορία”, δήλωσε ο Wreckert στο Motherboard σε ένα Twitter DM.
Ο Wreckert είπε στη Motherboard ότι έκανε την εγκατάσταση hack / art για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν το χώρο που δίνουμε στα αυτοκίνητα στη δημόσια ζωή και τα δεδομένα που βασίζουμε καθημερινά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το