Κόσμος

Η πρώην νταντά της μικρής Μαντλίν «σπάει» τη σιωπή της και μιλά για τη νύχτα που εξαφανίστηκε

Μια πρώην νταντά που πρόσεχε την μικρή Μαντλίν ΜακΚέιν, σπάει τη σιωπή της για την νύχτα που εξαφανίστηκε το τότε τριών ετών κοριτσάκι, πριν από 10 χρόνια.

Η πρώην νταντά είπε ότι η εικόνα των γονιών της Μαντλίν, Γκέρι και Κέιτ, που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν την κόρη τους που αγνοούνταν, ακόμη την στοιχειώνει.

Μιλώντας για πρώτη φορά για την απαγωγή του παιδιού, θυμάται την μητέρα της να κλαίει και να επαναλαμβάνει συνεχώς «την πήραν».

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε επίσης πως το θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο οποίο διέμεναν οι ΜακΚέιν, θεωρούνταν τόσο ανασφαλές για τις νταντάδες εκείνη την περίοδο που το προσωπικό του ειδοποιούσε τις νταντάδες για βιασμούς και τις προειδοποιούσε να μην βγαίνουν μόνες τους έξω.

Περιγράφοντας το θέρετρο ως τελείως διαφορετικό από τα άλλα θέρετρα που ανήκουν στο ταξιδιωτικό γραφείο Mark Warner, πρόσθεσε πως ένα κοριτσάκι είχε δεχθεί επίθεση στην περιοχή ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Το παγκόσμιο ταξιδιωτικό γραφείο Mark Warner, έκλεισε το θέρετρο στην Πράια ντα Λουζ το 2015.

Η νταντά, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αλλά φρόντιζε την Μαντλίν, επέκρινε επίσης την πορτογαλική αστυνομία για το χειρισμό στην υπόθεση, λέγοντας πως χάθηκαν ζωτικής σημασίας ευκαιρίες για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

Περιγράφοντας το βράδυ που εξαφανίστηκε η 3χρονη Μαντλίν, είπε για το πώς προσπαθούσε να παρηγορήσει την μητέρα της, που ήταν σε «κατατονική κατάσταση», ενώ ο σύζυγός της έψαχνε κάτω από τα αυτοκίνητα στην περιοχή.

«Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά θυμάμαι από αυτόν, να ψάχνει κάτω από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να το ξεχάσω» είπε στην Daily Mirror.

«Μας είπαν να αρχίσουμε να ψάχνουμε στους κάδους σε περίπτωση που το σώμα της ήταν εκεί. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν σοβαρά τα πράγματα».

Η νταντά πρόσθεσε πως αυτή και άλλα μέλη του προσωπικού στο Ocean Club άρχισαν να ψάχνουν τους κάδους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ελπίδα να βρουν την Μαντλίν.

Όπως είπε: «Είναι ίσως πολύ αφελές, αλλά το καλύτερο δυνατό σενάριο μιας πολύ φρικτής κατάστασης, είναι πως είχε αγοραστεί για ένα πολύ πλούσιο άτομο που δεν είχε λεφτά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο».

Η νταντά ισχυρίστηκε επίσης, πως η τοπική αστυνομία χρειάστηκε 90 λεπτά για να φτάσει, οπότε η σκηνή του εγκλήματος, το διαμέρισμα από το οποίο είχε εξαφανιστεί, είχε μολυνθεί και ενδεχομένως είχαν χαθεί ζωτικής σημασίας στοιχεία. Πρόσθεσε, επίσης, πως εξεπλάγην που οι γονείς της Μαντλίν θεωρούνταν αρχικά ύποπτοι.

Η πρώην νταντά είπε πως όταν ρωτήθηκε από την μητροπολιτική αστυνομία που ερευνούσε την υπόθεση, ανακάλυψε πως δεν είχαν λάβει την 5σέλιδη κατάθεσή της στην πορτογαλική αστυνομία, με βασικές πληροφορίες να απουσιάζουν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το