Κόσμος

Πρώην ερωμένη “καίει” τον Χουάν Κάρλος – Νέες αποκαλύψεις

Ενα ακόμη σκάνδαλο κλυδωνίζει τον ισπανικό βασιλικό οίκο, λίγες εβδομάδες αφότου ο τέως μονάρχης, Χουάν Κάρλος, εγκατέλειψε τη χώρα του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεσούσης της διερεύνησης πιθανών οικονομικών ατασθαλιών εκ μέρους του. Πρόσθετο λάδι στη φωτιά έριξε, με αποκλειστική συνέντευξή της στο BBC, η πρώην ερωμένη του, Κορίνα τσου Σάιν Βίτγκενσταϊν, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση την περίοδο 2004 -2009. Η γυναίκα μίλησε για όλους και για όλα: από το σαφάρι μεγάλων θηραμάτων, το 2012, στην Μποτσουάνα, που εξόργισε την ισπανική κοινή γνώμη, μέχρι την πρόταση γάμου, τα υπερβολικά του δώρα και τον χωρισμό.

Στο διαβόητο σαφάρι, μία προσπάθεια του Χουάν Κάρλος να ξανακερδίσει την καρδιά της Κορίνα, ο τέως μονάρχης σκότωσε έναν ελέφαντα, προκαλώντας λαϊκή οργή και τη συντονισμένη επίθεση των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα εξόργισε τους Ισπανούς με την τεράστια δαπάνη σε καιρό οικονομικής κρίσης. Το ταξίδι και η αρνητική δημοσιότητα ήταν αυτά που έβαλαν την Κορίνα στον χάρτη και στο μικροσκόπιο των ισπανικών μυστικών υπηρεσιών, που όπως λέει η ίδια την παρακολουθούσαν διαρκώς.

Το 2009 ο Χουάν Κάρλος επισκέφθηκε τον καρκινοπαθή πατέρα της και του δήλωσε ότι προτίθετο να την παντρευτεί, ενώ έκανε και στην ίδια πρόταση γάμου. Αμέσως μετά την κηδεία του πατέρα της, όμως, ο Χουάν Κάρλος αποκάλυψε στην Κορίνα ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και με άλλη γυναίκα επί τρία χρόνια, οπότε αυτή τον εγκατέλειψε.

Στη συνέντευξή της, τέλος, η γυναίκα υπερασπίστηκε το δώρο των 65 εκατομμυρίων δολαρίων που της έκανε ο Ισπανός μονάρχης. Πρόκειται για μέρος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε ο Χουάν Κάρλος από τη Σαουδική Αραβία για την προώθηση των συμφερόντων της, σε μία υπόθεση που ερευνάται από την ελβετική εισαγγελία.

Η Κορίνα απέδωσε τη γενναιοδωρία του όχι σε απόπειρα ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, αλλά στην ευγνωμοσύνη του για τη συντροφιά της σε δύσκολες στιγμές. Επρόκειτο, ισχυρίζεται, για μία έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας που είχε στη ζωή του. Ομως, μετά τον οριστικό χωρισμό τους το 2014, ο Χουάν Κάρλος τής ζήτησε τα χρήματα πίσω. «Οταν κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο να γυρίσω πίσω, έγινε έξαλλος και άρχισε να γυρεύει να του επιστρέψω τα πάντα. Ηταν σαν να έπαθε υστερία», λέει.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το