Τοπικά

Προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη Γαβρόγλου στον Βόλο

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας εξήγγειλε 3ωρη στάση εργασίας (από τις 9:00π.μ. μέχρι 12:00μ.μ.) αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου, στον κλάδο καθαριότητας του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετέχουν τα μέλη του Σωματείου στην παράσταση-διαμαρτυρίας ενάντια «στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους φοιτητές και τους εργαζόμενους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και του υπεύθυνου της ΝΔ για την παιδεία Χρ. Κέλλα, οι οποίοι θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη σχολή Γεωπονίας για «το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Καθαριστριών:
Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τους υποδεχόμαστε με μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζουν και συνθλίβει τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Διεκδικούμε απαντήσεις και λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του πανεπιστημίου που θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
8ωρο-5ημερο-40ωρο.
2) Να μην γίνει καμία απόλυση.
3) Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.
4) Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το