Τοπικά

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Βόλο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

parelasi_6

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου για την 25η Μαρτίου.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από μεθαύριο Πέμπτη 24 Μαρτίου, με πανηγυρικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις 11το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου από μαθητές, σπουδαστές, οδηγούς, προσκόπους, φορείς και συλλόγους.
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.
Στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της σημαίας και στις 11 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου.
Στις 11.30 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 με την παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης αναπηρικών, εφεδροπολεμιστικών και αντιστασιακών οργανώσεων, σχολείων, σωματείων, οδηγών, προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Η Μητρόπολη
Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του Πολιτιστικού Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός», αύριο Τετάρτη 23/3, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Μεικτή Χορωδία Νέας Αγχιάλου και το χορευτικό σχήμα γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το έργο του Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας», σε ποίηση Ρήγα Φεραίου, Διονυσίου Σολωμού και Γιάννη Μακρυγιάννη, καθώς επίσης και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα.
Την εκδήλωση θα ευλογήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το