Τοπικά

Πρόγραμμα πρόληψης για την άνοια στον Βόλο – Διαδικτυακές ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης για την άνοια διοργανώνει διαδικτυακές ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα άνω των 55 ετών.
Οι ομάδες απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή ήπιες διαταραχές μνήμης πουθέλουν να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν τη νοητική τους λειτουργία μέσα από ασκήσεις και νοητικά παιχνίδια για τη μνήμη, την προσοχή, το λόγο, τη σκέψη και τις εκτελεστικές λειτουργίες. Οι ομάδες θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2421031227, κα Κουφογιάννη Πόπη, Ψυχολόγος Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΝΗΜΗΣ (τεστ μνήμης)

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer πραγματοποιεί δωρεάν έλεγχο μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών από εξειδικευμένους ψυχολόγους του κέντρου.
Ο έλεγχος μνήμης (τεστ μνήμης) είναι μια ανιχνευτική διαδικασία που αφορά την εξέταση των ανώτερων γνωστικών λειτουργιών (μνήμη, κρίση, προσοχή, συγκέντρωση, λόγο και μάθηση). Μέσα από ερωτήσεις ελέγχεται, αν υπάρχουν οργανικές δυσκολίες στη μνήμη, που ίσως οφείλονται στη νευροεκφυλιστική νόσο Alzheimer ή σε άλλον τύπο άνοιας, αλλά και ο βαθμός της σοβαρότητας τους.
Η εξέταση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών και για το τρέχον χρονικό διάστημα πραγματοποιείται διαδικτυακά, κατόπιν συνεννόησης.
Για τη διαδικασία και τις πληροφορίες που συλλέγονται, τηρείται το απόρρητο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε από ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00-13:00 στα τηλέφωνα 2421031227.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ

Επίσης στην προσπάθειά της να ανακουφίσει το ψυχολογικό φορτίο των φροντιστών και να εκπαιδεύσει μεθοδικά και να καθοδηγήσει συστηματικά τα μέλη των οικογενειών που το χρειάζονται, πραγματοποιεί προγράμματα ατομικής συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης.
Στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν σύζυγοι, παιδιά και άλλοι συγγενείς και περιθάλποντες ατόμων που πάσχουν από νόσο Alzheimer ή άλλον τύπο άνοιας.

Στόχος του προγράμματος είναι:
• η ενημέρωση και ψυχοεκπαίδευση για θέματα σχετικά με την άνοια,
• η εξάσκηση σε δεξιότητες φροντίδας ασθενών με άνοια,
• η ψυχολογική υποστήριξη στη διαχείριση του ψυχικού φορτίου που προκαλεί η νόσος στην οικογένεια.
Για τρέχον χρονικό διάστημα οι συνεδρίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2421031227 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-13:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το