Τοπικά

Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των F16 στην 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου

Το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50C/D των Μοιρών 341Μ και 347Μ της 111 Πτέρυγας Μάχης Ν. Αγχιάλου στο επίπεδο 52+/Adv., πραγματοποιώντας ένα τεχνολογικό άλμα 15 ετών στα ήδη υπάρχοντα μαχητικά αεροσκάφη.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022 και θα μπορέσει να αποδώσει 38 μαχητικά αναβαθμισμένα με τις συλλογές των F-16 Block 52+ και των 29 Adv., οι οποίες θα γίνονται διαθέσιμες σε μεγάλο αριθμό από τις αρχές του 2022, ενώ θα προχωρά το πρόγραμμα αναβάθμισής τους σε «Viper».
Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα αποκτήσουν και τις σύμμορφες δεξαμενές που θα προσέφεραν αυξημένη εμβέλεια μέχρι και 20%, αν και αυτό θεωρείται δύσκολο, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν δομικές παρεμβάσεις, ενώ ο κινητήρας τους δεν έχει αρκετή ισχύ, ενώ τέλος θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τα αναβαθμισμένα F-16 Block 52+ και Adv.
Το πρόγραμμα, αφού λάβει έγκριση και από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ), θα προωθηθεί στο ΚΥΣΕΑ και την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για να λάβει την τελική έγκριση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το