Τοπικά

Πρόγραμμα για τη βελτίωση της ποιότητας καλαμποκιού στη Θεσσαλία

ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΕΣ

Ένα νέο πρόγραμμα για την ανίχνευση και τον προσδιορισμό μυκοτοξινών και αφλατοξινών σε καλλιέργειες καλαμποκιού στη Θεσσαλία, πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και εκπρόσωπο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του καλαμποκιού, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εμπορικότητάς του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λάρισας θα αναλάβει το συντονισμό της μελέτης και οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Θεσσαλία. Η δράση αυτή αφορά την ανίχνευση και τον προσδιορισμό αφλατοξινών και φουμονισινών και των μυκοτοξικογόνων μυκήτων Aspergillus spp. και Fusarium spp. σε καλλιέργειες καλαμποκιού στη Θεσσαλία.

Ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά την καταγραφή ενδεχόμενης ύπαρξης μυκοτοξινών και αφλατοξινών σε καλλιέργειες, έτσι ώστε να προφυλαχθεί ο καταναλωτής αλλά και ο ίδιος ο παραγωγός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το