Τοπικά

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε δημοτικά σχολεία του Βόλου για την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε Δημοτικά Σχολεία του Βόλου πρόγραμμα ενημερωτικών παρουσιάσεων για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.
Η εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κα Κωστακοπούλου Αλεξάνδρα – Νίκη, ενημέρωσε τους μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Σκοπός της ενημέρωσης η ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών με στόχους τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων, τον περιορισμό της ρύπανσης και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας. Μ΄ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές γνώρισαν πώς μπορούν να ανακυκλώνουν οποιαδήποτε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή που μπαίνει σε πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρίες (συμπεριλαμβάνονται και οι λαμπτήρες).
Τα Δημοτικά Σχολεία που πήραν μέρος σ’ αυτήν την προσπάθεια ήταν τα εξής: 7ο, 22ο, 4ο, 5ο, 21ο,16ο, 30ο ,1ο , 25ο και ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟ – 2ο Αγριάς.
Με την επιτυχημένη παρουσίαση και την σωστή αντιμετώπιση εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων στο πρόβλημα «ανακύκλωση» όλοι κατάλαβαν πώς με αυτόν τον τρόπο το καλό επιστρέφει σε μας και έτσι ο πλανήτης Γη βρίσκει πάντα τον τρόπο να πει «ευχαριστώ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το