Τοπικά

Προφυλακίστηκε ο 39χρονος Βολιώτης που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Προφυλακίστηκε χθες το απόγευμα μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, ο 39χρονος από τη Ν. Ιωνία Βόλου, που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, υπό τις ειδικότερες εκφάνσεις της εκ προθέσεως παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, κατοχής και διανομής του υλικού, τελεσθείσα και κατ’ επάγγελμα, με σκοπό τον προσπορισμό εισοδήματος (άρθρα1, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 26 παρ. 1, 27 παρ. 1, 50, 51, 52 παράγραφος 2, 57, 59, 60, 65, 67, 68, 79, 348Α παρ. 1, 2 και 3).
Ο 39χρονος Βολιώτης, φέρεται να κατείχε φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρές και σοκαριστικές σκηνές, περισσότερων από 10 παιδιών, από νηπιακή ηλικία μέχρι και 13 χρόνων, με τα περισσότερα να είναι κορίτσια, που φέρεται να κατέβαζε από σεξουαλικού περιεχομένου ιστοσελίδα.
Κατόπιν ο άνδρας φέρεται να προωθούσε τις εικόνες σε άλλα άγνωστα άτομα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως και έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, δεν πρόκειται για περίπτωση παιδικής πορνογραφίας, ενώ η πράξη που φέρεται να τέλεσε, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ο συνήγορος του 39χρονου πρόσθεσε «ότι ο πελάτης του είχε «κατεβάσει» με το κινητό του τηλέφωνο πορνογραφικό υλικό ενηλίκων, στο οποίο ωστόσο είχαν παρεισφρύσει φωτογραφίες ανηλίκων, τις οποίες ωστόσο διέγραψε, ενώ ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής βρισκόταν τέσσερα χρόνια σε αδράνεια».
Όπως έγινε γνωστό προχθές από την Αστυνομία, μετά από ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και εκδιωχθεί, NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, έγινε η σύλληψη του 39χρονου Βολιώτη. Η αμερικανική υπηρεσία εντόπισε τη δράση του 39χρονου και ειδοποίησε τη Δίωξη, προκειμένου να λογοδοτήσει στις αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του. Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Βόλου, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim. Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το