Τοπικά

Προφυλακίστηκαν o 43χρονος και ο 31χρονος από την Σκόπελο για την ηρωίνη

Προφυλακίστηκαν χθες ύστερα από τις απολογίες τους στον ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου οι δύο κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, που είχαν συλληφθεί του περασμένου Σαββάτου στο λιμάνι του Βόλου ο ένας και στην Σκόπελο ο δεύτερος.

Πρόκειται για έναν 43χρονο, που συνελήφθη να έχει πάνω του ποσότητα ηρωίνης βάρους 49,8 γραμμαρίων, που αντιστοιχούν σε 500 δόσεις περίπου του ναρκωτικού και έναν 31χρονο, που ο πρώτος υποστηρίζει πως θα ήταν ο αποδέκτης τμήματος της ποσότητας του ναρκωτικού που κατείχε.
Απολογούμενος ο 43χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι από την ποσότητα, την οποία κατάσχεσαν πάνω του οι λιμενικοί, θα κρατούσε ένα τμήμα και το υπόλοιπο θα το παρέδιδε στον 31χρονο στην Σκόπελο. Επίσης ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και την διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να αποδειχθεί πως είναι χρήστης ναρκωτικών, όπως και έγινε.

Ο 31χρονος από την πλευρά του, σύμφωνα με άλλες πηγές, απολογούμενος φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή, ότι δεν θα αγόραζε ναρκωτικά από τον 43χρονο, καθώς είναι φτωχός και δεν έχει τα χρήματα να το πράξει, δεν παρέλαβε το δέμα με την ηρωίνη, όταν τον κάλεσε τηλεφωνικά ο άλλος κατηγορούμενος, που του επέρριψε ευθύνες, καθώς είναι πολύ γνωστός (ΣΣ ο 43χρονος) στην τοπική κοινωνία λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.
Οι δύο συνελήφθησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε Βόλο και Σκόπελο αντίστοιχα, μετά από συνδυασμένη επιχείρηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την μορφή της αγοράς από κοινού και κατοχή και μεταφορά της από τον 43χρονο συλληφθέντα. Μετά από έλεγχο που διενήργησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, εντός του επιβατικού λιμένα, εντοπίστηκε στο λιμάνι ο 43χρονος κάτοικος Σκοπέλου, να κατέχει μια ποσότητα ηρωίνης, σε νάιλον συσκευασία, συνολικού μικτού βάρους 49,8 γραμμαρίων, που αντιστοιχεί σε περίπου 500 δόσεις, η οποία και κατασχέθηκε. Κατά την προανάκριση που ακολούθησε, ο κάτοχος της ναρκωτικής ουσίας ανέφερε ότι το ναρκωτικό το αγόρασε και το μετέφερε για λογαριασμό τρίτου, ο οποίος διέμενε στην Σκόπελο.

Ακολούθως στελέχη της Υπηρεσίας συνόδευσαν τον κρατούμενο στην Σκόπελο, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη παράδοση της ναρκωτικής ουσίας στον άνδρα που την παρήγγειλε. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των δυο φερόμενων δραστών, συναντήθηκαν σε χώρο εποπτευόμενο από στελέχη του Λιμενικού, όπου στις 15:25 προσήλθε ο 31χρονος κάτοικος Σκοπέλου, φερόμενος ως αγοραστής της ναρκωτικής ουσίας, όπου και συνελήφθη. Ακολούθησε έρευνα παρουσία του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου στον τόπο εργασίας και διαμονής του πρώτου και στην οικία του δεύτερου φερόμενου δράστη με την συνδρομή ανδρών του Λιμεναρχείου Σκιάθου, του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου με αρνητικά αποτελέσματα. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μετρητά συνολικής αξίας 110 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το