Τοπικά

Προφυλακίστηκαν δυο από τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε Σκιάθο και Βόλο

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες τα δύο από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από την ασφάλεια Βόλου με την κατηγορία ότι ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε Σκιάθο, Βόλο και Σαντορίνη.
Οι τρεις συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί την περασμένη Παρασκευή στον ανακριτή ο οποίος τους έδωσε προθεσμία για να απολογηθούν ξανά χθες.
Πιο αναλυτικά την Παρασκευή είχαν ασκηθεί διώξεις για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας. ο οποίος «φέρεται» να ήταν ο εγκέφαλος της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης. που δραστηριοποιούταν σε όλη τη χώρα. Επίσης ασκήθηκαν διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε έναν 19χρονο και έναν 25χρονο από τον Βόλο. Επίσης ασκήθηκαν διώξεις για προμήθεια και διάθεση αναβολικών ουσιών για τη βελτίωση αγωνιστικής διάθεσης αθλητών στον 30χρονο Αλβανό, και διώξεις στους δύο νεαρούς. για προμήθεια και κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά, πώληση ναρκωτικών από μη εξαρτημένο χρήστη για δική του αποκλειστική χρήση.

Οι τρεις συλληφθέντες παρουσιάστηκαν χθες στην εισαγγελία Βόλου και στον ανακριτή. Τελικά η απόφαση ήταν ο μεν 30χρονος υπήκοος Αλβανίας να οδηγηθεί στις Φυλακές Λάρισας ο δε 25χρονος στις Φυλακές Κασσαβέτειας. Για τον 19χρονο αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τον περασμένο Απρίλιο, που δραστηριοποιήθηκε η οργάνωση, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, οπότε συνελήφθησαν, ο φερόμενος ως αρχηγός και δύο ακόμη νεαροί, έχοντες κομβικό ρόλο σε αυτή, είχαν διακινήσει πέντε κιλά περίπου ακατέργαστη κάνναβη και 100 γραμμάρια κοκαΐνη, ενώ φέρονται να είχαν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των τριών συλληφθέντων και σε αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν συνολικά 1439,13 γραμμάρια κάνναβη, το ποσό των 435 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, που φέρεται ότι χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών, τρία φιαλίδια και ένας φάκελος που περιείχε φαρμακευτικά αναβολικά στεροειδή, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (τάμπλετ), 9 τηλεφωνικές συσκευές, 25 κάρτες για κινητά τηλέφωνα διαφόρων εταιρειών και ένας ναργιλές.
Συνολικά στην εγκληματική οργάνωση φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο έξι άτομα, τρεις που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και τρεις που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι, ενώ έμμεσα φέρονται να είναι εμπλεκόμενοι άλλοι 58, από τους οποίους 16 έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το