Ελλάδα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης

martinis

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από την πολύωρη απολογία του ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, που κατηγορείται ότι έλαβε μίζα ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος με την εταιρία «Hospitalia International».

Ο πρώην ισχυρός άντρας του κέντρου εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη και φέρεται να υποστήριξε ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα. Οι εξηγήσεις του, όμως, δεν έπεισαν ανακριτές και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του.
Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Γεωργία, που επίσης απολογήθηκε σήμερα, φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι το ποσό που εντοπίστηκε από τις αρχές δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αλλά προέρχονται από την οικογενειακή περιουσία της κυρίας Μαρτίνη.
«Εγώ δεν έπεισα, δυστυχώς, τους ανακριτές, ευτυχώς το έκανε η σύζυγος μου» είπε ο κ. Μαρτίνης αμέσως μόλις του γνωστοποιήθηκε η απόφαση των ανακριτών και του εισαγγελέα. Ο συνήγορος του ζευγαριού, Γιάννης Θωμάς αναφερόμενος στην εγγύηση που επιβλήθηκε στην εντολέα του την χαρακτήρισε υπέρογκη. Τόνισε επίσης πως σύντομα το ζευγάρι θα προχωρήσει στην άσκηση ενδίκων μέσων για «να αλλάξουμε τα δεδομένα».
Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει το ζευγάρι, τα χρήματα της δωροδοκίας ακολούθησαν μία δαιδαλώδη διαδρομή μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς offshore εταιριών: «Το ποσό των 3.133.350,17 γερμανικά μάρκων το οποίο η Hospitalia International υποσχέθηκε και κατέβαλε σε εσένα, προκειμένου εσύ να ταχθείς ως πρόεδρος τόσο της επιτροπής προμηθειών όσο και ως πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, υπέρ της ανάθεσης σε αυτήν, της σύμβασης νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το νοσοκομείο, διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελβετίας διερχόμενο από 6 διαφορετικούς λογαριασμούς, που ανήκαν είτε σε σένα είτε στη σύζυγό σου Γ. Μαρτίνη είτε και στους δύο από κοινού ..προκειμένου να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευσή του και να χαθούν τα ίχνη της κίνησης του από λογαριασμό σε λογαριασμό. Στη συνέχεια διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας και μετατράπηκε σε ακίνητη περιουσία»

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το