Ελλάδα

Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση στην Ηλεία – Ετοίμαζαν χτύπημα στον Πύργο

Χθες νωρίς το πρωί πέρασαν τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στην οργανωμένη επιχείρηση στα Δουνέϊκα και Καβάσιλα Ηλείας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρώτοι απολογήθηκαν οι δύο υπήκοοι αλβανικής καταγωγής, 48 και 32 χρονών αντίστοιχα και ακολούθησε περίπου στις 3μ.μ. ο 53χρονος ημεδαπός, με τη διαδικασία να είναι «μαραθώνια», σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα πάρθηκε ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για τον 32χρονο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, καλείται να παρουσιάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τμήμα της περιοχής του, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίσθηκε και εγγύηση στα 2.500 ευρώ.

«Ο πελάτης μας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αρνούμενος οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής. Αποδείχθηκε η μη εμπλοκή του και ορθώς ο κ. Ανακριτής και η κα. Εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο. Δεν αποδεχόμαστε καμίας μορφής συμμετοχή και εμπλοκή και είναι κάτι που φωνάξαμε από την αρχή και φαίνεται να έγινε κατανοητό», τόνισαν οι συνήγοροι του Μάκης Παπαγιαννόπουλος και Μαγδαληνή Πλεμμένου.

Ο 53χρονος ημεδαπός και ο 48χρονος αλλοδαπό κρίθηκαν από Εισαγγελέα και Ανακριτή προφυλακιστέοι και ως φυσικοί αυτουργοί της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης.

«Έγινε μια εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού από Εισαγγελέα και Ανακριτή και κατέληξαν στο συμπέρασμα προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων. Θα γίνει προσφυγή τις προσεχείς ημέρες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά των πράξεων προφυλάκισης και αυτό θα αποφανθεί εάν θα αφεθούν ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι με περιοριστικούς όρους στη συνέχεια», τόνισε ο συνήγορος του 53χρονου και του 48χρονου Σάκης Κότσιφας.

Υπενθυμίζεται ότι στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπών και παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση από τους συγγενείς των θυμάτων έξω από τη Βουλή

Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, με αίτημα την…

12 Δεκεμβρίου 2023

Γεωργιάδης: Κανένα θέμα αύξησης ορίων συνταξιοδότησης

Δεν τίθεται θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στον παρόντα χρόνο, είπε ο υπουργός Εργασίας…

12 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα σας φαινόταν, αυτά τα Χριστούγεννα, να υιοθετούσατε έναν πιγκουίνο; Η WWF μάς παρακινεί να «στείλουμε αγάπη στην άκρη της Γης»

«Μία σπουδαία κίνηση για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση» καλεί τους φιλόζωους και ευαισθητοποιημένους…

12 Δεκεμβρίου 2023

MRB: Τα μηνύματα των πολιτών – Ποια προβλήματα κυριαρχούν, πώς κρίνουν τους πολιτικούς αρχηγούς

Άνετο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπικές τάσεις…

12 Δεκεμβρίου 2023

“Έφυγε” ο μεγάλος γκολτζής της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο Κώστας Νεστορίδης έφυγε από…

12 Δεκεμβρίου 2023

Κυβερνοεπίθεση γιγαντιαίων διαστάσεων στη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας: Παρέλυσε το δίκτυο

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής της κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία, η Kyivstar κατήγγειλε μια πράξη «πολέμου» από…

12 Δεκεμβρίου 2023