Τοπικά

Προφυλακίστηκε 38χρονος Βολιώτης για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων

δικαστήρια1

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 38χρονος Βολιώτης που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και  διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Αύριο θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer – to – peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες στην Ελλάδα και στις 18 Ιουνίου είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη ένας 32χρονος Έλληνας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές των υπό έρευνα ηλεκτρονικών ιχνών.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι ενός εκ των δραστών, 38χρονου Έλληνα, στην πόλη του Βόλου. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 38χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το