Ελλάδα

Προφυλακιστέοι Τσιρώνης και Χριστοδούλου

ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνουν οι δύο συλληφθέντες στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, μετά τις σύντομες απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου μετήχθησαν το μεσημέρι.

Οι Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου, οι αποκαλούμενοι και “ληστές του Διστόμου”, οι οποίοι είναι υπόλογοι για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, φέρεται να αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, επιφυλασσόμενοι να δώσουν απαντήσεις στην ανάκριση όταν ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Στους δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται 8 ληστείες από το 2011 και μετά.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε πως ο εντολέας του συνειδητά επέλεξε επί 9 χρόνια «τον δρόμο της φυγοδικίας», καθώς είχε «στοχοποιηθεί από τις Αρχές» και προτίμησε τον «δρόμο της ελευθερίας από την φυλακή».

Κατά την αποχώρηση των δύο προσωρινά κρατουμένων δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ των αστυνομικών και της ομάδας νεαρών που βρίσκονταν στα δικαστήρια σε συμπαράσταση τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν από τον ανακριτή να κρατηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για έναν μήνα, ώστε να έχουν χρόνο για να λάβουν ολόκληρη τη δικογραφία, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό. Έτσι ο Γρηγόρης Τσιρώνης πρόκειται να μεταχθεί στις φυλακές Τρικάλων και ο Σπύρος Χριστοδούλου πιθανότατα στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το