Κατηγορίες: Τοπικά

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην πλατεία Χρυσοχοίδη

Συνεχίστηκαν χθες οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ ενόψει του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην πλατεία Χρυσοχοίδη. Πριν την εκδήλωση τα μέλη της ΚΝΕ μίλησαν με τους νέους της περιοχής για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη ισχυροποίησης αυτού και της νεολαίας του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Αποστόλη Ριζόπουλου, μέλους της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε λόγο για κάλπικες υποσχέσεις και ψέματα που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες μετά το 3ο μνημόνιο. «Η βαριά φορολογία, οι μειώσεις των μισθών, οι ιδιωτικοποιήσεις μαζί με τα 86 δις ευρώ που προορίζουν για το μεγάλο κεφάλαιο αναδεικνύουν ότι η ανάκαμψη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων, γίνεται πάνω στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού. Η βάση αυτών των μέτρων υπήρχε βέβαια και στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στρατηγικά υπερασπίζεται την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ριζόπουλος υποστήριξε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενισχύουν τα ψευτοδιλήμματα αποτελώντας ουσιαστικά την άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος. «Διαφοροποιείται η Αριστερή Πλατφόρμα από το μνημόνιο αλλά δίνει όρκους πίστης στο ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο προβάλλουν την αδιέξοδη για το λαό πολιτική γραμμή «της δραχμής» και «παγιδεύουν τον ριζοσπαστισμό και τη λαϊκή διάθεση για σύγκρουση με λογικές διαχείρισης του συστήματος. Και με ευρώ και με δραχμή χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια η εκμετάλλευση του λαού είναι παρούσα».

Μάλιστα ο ομιλητής χαρακτήρισε εγκληματικές τις ευθύνες αυτών των πολιτικών δυνάμεων «καθώς υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης βάζοντας αριστερά συνθήματα και χροιά στη διαχείρισή του και νοθεύουν έτσι τη ριζοσπαστική τοποθέτηση του λαού απέναντι στην ΕΕ, τον διώχνουν μακριά από αγώνες με περιεχόμενο πραγματικής σύγκρουσης και ρήξης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους».
Απέναντι σε όλα αυτά το στέλεχος του ΚΚΕ ανέδειξε την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προτείνει το Κόμμα, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας. «Οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας είναι λαϊκή περιουσία» τόνισε ο ομιλητής και κάλεσε τους πολίτες σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές να συμπορευτούν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «NON OMNIS MORIAR» που παρουσιάζει τον 9μηνο αγώνα των Χαλυβουργών του Ασποροπύργου, ο οποίος, όπως τονίστηκε, «αποτελεί ορόσημο για την εργατική τάξη και αναδεικνύει τους αγώνες και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτυχθούν σε αυτούς σήμερα για να σηκώσει ο λαός το αναστημά του και να απαντήσει σε όλη αυτήν την επίθεση που δέχεται».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος: Ζητούσε πίσω χρήματα που είχε κατά τη σύλληψή του ο Αφγανός διακινητής

  Στον Εισαγγελέα για να απολογηθεί βρέθηκε χθες το πρωί ο 49χρονος Αφγανός, ένας από…

15 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2024 και του επιδόματος προσωπικής διαφοράς,…

14 Δεκεμβρίου 2023

Ο κλέψας του κλέψαντος – Πώς η νταντά «ξάφριζε» τον αρχηγό της συμμορίας με την απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Την στιγμή που ο επιχειρηματίας και σύζυγος γνωστής σταρ Ελλάς κατηγορείται με τους συνεργούς του…

14 Δεκεμβρίου 2023

Επικοινωνία Εντογάν – Μπάιντεν: F-16 και Γάζα στο επίκεντρο – Τι συζητήθηκε

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν απόψε τηλεφωνική…

14 Δεκεμβρίου 2023

Διαδίκτυο: Πώς το χρησιμοποιούν οι Έλληνες και σε ποιες ιστοσελίδες μπαίνουν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση του διαδικτύου πραγματοποιείται από…

14 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντη: Ραγδαίες εξελίξεις – Ταυτοποιήθηκε άτομο που εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του…

14 Δεκεμβρίου 2023