Τοπικά

Προετοιμάζονται για το άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Ιουνίου οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Στις επιχειρήσεις τους για να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού από τα μέσα Μαΐου επιστρέφουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας με την ελπίδα ότι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πέρσι.
Και έχουν κάποια στοιχεία για να ελπίζουν σε κάτι τέτοιο. Πρώτον, ο τουρισμός φέτος ανοίγει όχι την 1η Ιουλίου, όπως πέρσι, αλλά ενάμιση μήνα νωρίτερα. Δεύτερον, σε πολλές χώρες διεθνώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού που θα δώσει μια άλλη αυτοπεποίθηση στους επισκέπτες. Τρίτον, οι πτήσεις από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα σε σχέση με πέρσι.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνυπολογίζονται από τους ξενοδόχους και περιμένουν μια τόνωση της επισκεψιμότητας χωρίς βέβαια να λείπουν τα προβλήματα.
Ήδη και το φετινό Πάσχα χάθηκε για την τοπική τουριστική αγορά. Οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων ανοίγουν από 15 Μαΐου και από τότε αναμένεται να δούμε κίνηση στα ξενοδοχεία από Έλληνες επισκέπτες κυρίως τα Σαββατοκύριακα, που σταδιακά θα ενισχύεται και από τους ξένους τουρίστες.
«Με τα υπάρχοντα δεδομένα θεωρούμε πως το φετινό καλοκαίρι θα βρεθούμε γύρω στο 40-50% της τουριστικής το 2021, όταν πέρσι ήμασταν στο 20-30%» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» και πρόσθεσε πως «μερική κανονικότητα ως προς την τουριστική κίνηση αναμένεται να δούμε από τα μέσα Ιουνίου».
Σύμφωνα με τον ίδιο οι ξενοδόχοι ήδη βρίσκονται στις επιχειρήσεις τους αυτή την περίοδο και προετοιμάζονται για το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ έρχονται και σε επικοινωνία με το προσωπικό που θέλουν να απασχολήσουν.

Βέβαια τα αιτήματα δεν σταματούν να υπάρχουν. «Τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και θα μπορέσουν να υποδεχτούν πελάτες. Χρειάζονται βέβαια και κάποια κεφάλαια κίνησης. Ζητάμε η επιστρεπτέα προκαταβολή να κατευθυνθεί στους ξενοδόχους οι οποίοι την προηγούμενη χρονιά κατάφεραν και έστω για μερικούς μήνες άνοιξαν τα ξενοδοχεία τους για να υποδεχτούν τους λιγοστούς επισκέπτες με όλο το κόστος που υπήρξε στην πληρωμή των ανελαστικών υποχρεώσεων προς το κράτος. Ακόμη να δοθεί η επιδότηση των παγίων δαπανών. Επίσης θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να βγαίνει το προσωπικό των ξενοδοχείων σε αναστολή σε διάφορα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την κίνηση που θα υπάρχει. Δεν υπάρχουν οι βεβαιότητες του παρελθόντος για να μπορεί να προγραμματίσει ένας ξενοδόχος, πότε θα έρθουν επισκέπτες. Επίσης υπάρχουν ξενοδοχεία που έχουν να λειτουργήσουν περισσότερο από ένα χρόνο και άλλες που λειτούργησαν μετά βίας δύο μήνες το καλοκαίρι» ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.
Αναφερόμενος στις πτήσεις που αναμένονται στη χερσαία Μαγνησία από τα μέσα Μαΐου θα έχουμε κάποιες εταιρείες.
Στο πρόγραμμα εμβολιασμού εντάχθηκαν οι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το