Τοπικά

Προετοιμάζεται για τον εορταστικό στολισμό ο Δήμος Σκιάθου

 

Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις προετοιμάζεται ο Δήμος Σκιάθου που προχωράει σε εγκρίσεις μελετών για την εγκατάσταση και αποξήλωση του εορταστικού διάκοσμου και για την προμήθεια δέντρων που είναι απαραίτητα για τον στολισμό της πόλης της Σκιάθου. Ειδικότερα, ο Δήμος Σκιάθου θα διακοσμήσει την πόλη, γεγονός που θα συμβάλλει στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας όπως αρμόζει στο πνεύμα των ημερών, στην ψυχαγωγία των δημοτών και ιδιαίτερα των παιδιών, στην τόνωση της τοπικής αγοράς, στην εμπέδωση της αλληλεγγύης και προ πάντων να προβάλλει το χαρμόσυνο μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας με τον ερχομό του Κυρίου. Συγκεκριμένα απαιτείται η υπηρεσία εγκατάστασης περίπου 150.000 λαμπτήρων τύπου led εξωτερικού χώρου, όπως και της αποξήλωσης μετά το πέρας των εορτών. Ο ανάδοχος θα αναλάβει να στολίσει με τον
ανωτέρω δικό του εξοπλισμό, όπως και με δικά του μέσα και προσωπικό τις παρακάτω περιοχές: Στην οδό Παπαδιαμάντη θα στολιστούν όλα τα δέντρα (39 στον αριθμό) με λαμπάκια τύπου led. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτάκια στα στεφάνια που θα τοποθετηθούν πάνω στις κολόνες. Στο παλιό λιμάνι θα στολιστούν 27 δέντρα και στο νέο λιμάνι 23. Στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου θα στολιστούν επίσης τα δύο δέντρα και το ίδιο θα γίνει και στην πλατεία μπροστά από το σχολείο. Επίσης θα στολιστούν τα δέντρα στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, στην περιοχή της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στον χώρο που υπάρχει η επιγραφή «Δήμος Σκιάθου», στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου θα μπουν και λαμπάκια τύπου κουρτίνας σε όλη την επιφάνεια του καμπαναριού από πάνω μέχρι κάτω στο έδαφος και περιμετρικά γύρω γύρω. Θα στολιστεί επίσης όλα τα δέντρα στην περιοχή «Άη Γιαννάκη», αλλά και στις Πλάκες,3 καθώς και το κεντρικό δέντρο που θα τοποθετήσει ο Δήμος.
Παράλληλα ο Δήμος θα προμηθευτεί ένα έλατο 12 μέτρων και ακόμη 21 μικρότερου μεγέθους με τον προϋπολογισμό της δαπάνης να ανέρχεται σε 12.757,7 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το