Αθλητισμός

Προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας ο Κένταυρος Αγριάς

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας, το οποίο ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Νοεμβρίου. Η ομάδα της Μαγνησίας συμμετέχει στον 1β όμιλο του πρωταθλήματος μαζί με τις ομάδες του Ολυμπιακού Κερατσινίου, Ηλυσιακού Α.Ο., Πανιωνίου Γ.Σ. , Ιωνικού Ν. Μαγνησίας 2010. Πολιτείας Α.Ο. και Ιωνικού Λαμίας. Πρόκειται για έναν ανταγωνιστικό όμιλο με τον πρωταθλητή του ομίλου να συμμετέχει σε μπαράζ για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Κενταύρου με ένα αρκετά ανανεωμένο ρόστερ έχει σαν στόχο το κτίσιμο μια ανταγωνιστικής και νεανικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα του Κενταύρου έδωσε και το δεύτερο φιλικό με την ομάδα του Α.Ο. Κοζάνης , την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, ανταποδίδοντας τη φιλοξενία της ομάδας της Κοζάνης πριν από δύο εβδομάδες. Το φιλικό ήταν ένα εξαίρετο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με εναλλαγές στο σκορ και χρήσιμα συμπεράσματα για τους προπονητές των δύο ομάδων. Για την ιστορία η ομάδα της Μαγνησίας κέρδισε με 26 – 25, δείχνοντας πολλά θετικά στοιχεία στην επίθεση, αλλά και προβληματισμό για την αμυντική της λειτουργία. Ζητήματα που πρέπει να λύσει η τεχνική ηγεσία του συλλόγου τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Στα θετικά του φιλικού με τον Κοζάνη, θα πρέπει να αναφερθεί το νεαρό της ηλικίας της ομάδας του Κενταύρου, καθώς οι 7 από τους 14 αθλητές που αγωνίστηκαν ήταν έφηβοι και παίδες, καθώς και το γεγονός πως ο πρώτος σκόρερ του φιλικού ήταν μαθητής της γ τάξης του Λυκείου Αγριάς.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται με εντατικό ρυθμό 4 φορές την εβδομάδα, αν και οι διοικούντες του συλλόγου θέλουν να λυθεί σύντομα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις δύο προπονήσεις της ομάδας στο νέο Κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς, το οποίο δεν έχει διαγράμμιση για Χάντμπολ, κάτι που δυσχεραίνει τις προπονήσεις της ομάδας. Το ζήτημα αναμένεται να λυθεί, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, τις επόμενες μέρες. Το πρόγραμμα αγώνων της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς στο πρωτάθλημα της β εθνικής έχει ως εξής:

1η αγωνιστική ΡΕΠΟ
2η αγωνιστική : Κένταυρος Αγριάς – Ηλυσιακός Α.Ο.
3η αγωνιστική: Ιωνικός Λαμίας – Κένταυρος Αγριάς
4η αγωνιστική: Κένταυρος Αγριάς – Πανιώνιος Γ. Σ.
5η αγωνιστική: Ολυμπιακός Κερατσινίου – Κένταυρος Αγριάς
6η αγωνιστική: Κένταυρος Αγριάς – Α.Ο. Πολιτεία
7η αγωνιστική: Ιωνικός Λαμίας 2010 – Κένταυρος Αγριάς

Αναδιοργάνωση των ηλικιακών τμημάτων – συνένωση με τον Εύρυτο Βόλου
` Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του αθλήματος της Χειροσφαίρισης στην περιοχή της Μαγνησίας, ο σύλλογος του Κενταύρου ένωσε τις δυνάμεις του με το ιστορικό σύλλογο του Εύρυτου Βόλου σε μια κοινή ακαδημία για τα νεαρά παιδιά της περιοχής που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Οι προπονήσεις γίνονται:
Στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 20.30 – 22.00
Στο κλειστό της Αγριάς: Πέμπτη 15.30 – 16.45 και Σάββατο 12.00 – 14.00 όπως και στο γήπεδο του Γυμνασιου Αγριάς κάθε Τρίτη 16.15 – 17.15
Όσα παιδιά επιθυμούν να ενταχθούν στα ηλικιακά τμήματα του Κενταύρου Αγριάς και να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό ομαδικό άθλημα μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 6983759850 (Αδάμου Ελευθερία), 6974974087 (Καλαποδάς Γιώργος), 6907433933 (Πρωτοσύγγελος Κων/νος), 6994980720 (Χαλκιάς Αντώνης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το