Ελλάδα

“Προεκλογικά βαρελότα” χαρακτήρισε ο Μπαλτάς τις καταγγελίες για τα κλειστά σχολεία

SXOLEIA

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που καταγράφηκαν σε σειρά μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οδήγησαν σε αντιπαράθεση υψηλών τόνων τον πρώην υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά και τον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας της ΝΔ Θεόδωρου Φορτσάκη.

«Προεκλογικά βαρελότα που αφορούν τον πόνο των ανθρώπων, κατά κανόνα επιστρέφουν σε αυτούς που τα εκτοξεύουν», χαρακτήρισε ο κ.Μπαλτάς, τις αιτιάσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. κ.Φορτσάκη σχετικά με τα κενά των σχολείων.

Σε δήλωσή του, ο κ.Μπαλτάς αναφέρει ότι «παρά το πλήθος δημοσίων τοποθετήσεων, συνεντεύξεων και δελτίων τύπου, ο Θεόδωρος Φορτσάκης επανέρχεται στα κενά των σχολείων».

Οπως αναφέρει «εμφανίζεται να αγνοεί ότι, όχι μόνον οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δρομολόγησαν την λειτουργία των σχολείων μέσω αναπληρωτών, αλλά και ότι φέτος παρουσιάστηκαν δύο νομικά προβλήματα που εμπόδισαν την ομαλή έναρξη της διδακτικής χρονιάς σε ορισμένα σχολεία … Πρώτον, το γεγονός ότι χρειαζόταν νομική ρύθμιση δεδομένου ότι η κυβέρνηση ήταν υπηρεσιακή και δεύτερον ότι προσφυγή για τυπικό θέμα ανέστειλε την ενεργοποίηση της λίστας των αναπληρωτών».

«Χάρη στις διαρκείς και άοκνες προσπάθειες όλων των παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδιαιτέρως του γενικού γραμματέα του Δημήτρη Χασάπη, η υπηρεσιακή κυβέρνηση βρήκε τα πάντα έτοιμα για να νομοθετήσει συναφώς”, προσθέτοντας ότι “τα βιβλία είναι ήδη στις θέσεις τους και σε λίγες ημέρες όλα τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά», συνεχίζει ο κ.Μπαλτάς.

«Σε ό,τι αφορά τα κενά, που δεν μπορούν έστω και έτσι να καλυφθούν, ας όψεται η πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που οδηγούσε συστηματικά την Παιδεία στην διάλυση», σημειώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας, ενώ για τους ακριβείς αριθμούς, παραπέμπει τον Θ. Φορτσάκη «στα δελτία Τύπου του υπουργείου και σε εκπομπή ιδιωτικού σταθμού όπου πρωταγωνιστούσε».

Φορτσάκης: Ιστορική πρωτιά το επ’ αόριστον κλείσιμο σχολείων
Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε στρέψει τα πυρά της στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή τα εκατοντάδες κλειστά σχολεία που καταγράφηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει πάνω από 250 σχολεία κλειστά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών να ξεπερνούν τις 21.000. Η επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ διέλυσε και την Παιδεία καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά: το κλείσιμο των σχολείων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα» υποστηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκης.

Χαρακτηρίζει την απελθούσα κυβέρνηση «τραγικά ανεπαρκή και στην παιδεία» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ομολογία της Υπηρεσιακής Υπουργού ότι περισσότερα από 6.000 κενά είναι αδύνατον να καλυφθούν αποδεικνύει ότι η απελθούσα κυβέρνηση ήταν τραγικά ανεπαρκής και στην Παιδεία, αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το