Κόσμος

Προειδοποίηση στη Ρωσία: Μην καταναλώνετε αλκοόλ για 2 μήνες μετά το εμβόλιο Sputnik V

Το αλκοόλ θα πρέπει να στερηθούν όσοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V για τουλάχιστον δύο μήνες, αποκάλυψε μέσα από δηλώσεις της αξιωματούχος στη Ρωσία. «Όσοι πρόκειται να υποβληθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία, θα πρέπει να σταματήσουν την κατανάλωση αλκοόλ δύο εβδομάδες πριν την λήψη της πρώτης από τις δύο δόσεις και να απέχουν για άλλες 42 μέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά η Άννα Πόποβα, επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής Αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή.

Η ανακοίνωση φαίνεται ωστόσο να ενοχλεί κάποιους από τους κατοίκους της Μόσχας που φαίνεται να έχουν αδυναμία στο αλκοόλ. «Είναι κάτι που με ενοχλεί πραγματικά», τόνισε η Έλενα Κρίβεν, κάτοικος της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Είναι απίθανο να μην πίνω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και πιστεύω ότι το σώμα μου δεν θα αντιδράσει θετικά, κυρίως κατά τη διάρκεια των γιορτών», συμπλήρωσε.

Το ρωσικό εμβόλιο, που έχει λάβει άδεια με fast track διαδικασίες πριν από την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών, έχει χορηγηθεί σε γιατρούς, στρατιώτες, δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς σε πρώτη φάση ενώ την τρέχουσα εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι ευρείας κλίμακας εμβολιασμοί. Οι δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να γίνουν με διαφορά 21 ημερών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το