Αθλητισμός

Προέχει η επιστροφή στις προπονήσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου που περιμένει πότε θα γίνει σέντρα στη Φούτμπολ Λιγκ

Την απόφαση της κυβέρνησης περιμένουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ από την πλευρά τους, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, πιστεύουν πως από τη στιγμή που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη, θα πάρει σειρά και το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Σε πρώτη φάση οι σύλλογοι της Φούτμπολ Λιγκ περιμένουν να πάρουν την έγκριση από τη ΓΓΑ, για να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει πριν τις 7 Ιανουαρίου, αν λάβουμε υπόψη και τις νέες δηλώσεις του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά: «Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση στην οποία το οποιοδήποτε επιδημιολογικό φορτίο προστίθεται στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και θέλει να το αποφύγει», τόνισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν πραγματοποιούνται προπονήσεις σε συγκεκριμένα αθλήματα και στις μικρότερες κατηγορίες ποδοσφαίρου, καθώς και έχει σταματήσει η δραστηριότητα σε ένα σημαντικό κομμάτι της αθλητικής πυραμίδας.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε πως οι όποιες αποφάσεις για άνοιγμα των προπονήσεων θα ληφθούν μετά τις γιορτές: «Δεν θα ληφθούν κάποιες αποφάσεις για τον αθλητισμό αυτές τις μέρες. Έχουμε κάνει τις κινήσεις μας, ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προς την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, έχουμε στείλει αίτημα ώστε να συζητηθεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν προπονήσεις με τους ίδιους όρους, δηλαδή με τον καινούριο κανόνα του εβδομαδιαίου υποχρεωτικού τεστ. Όλα αυτά θα συζητηθούν αφού δούμε πως θα έχουν πάει τα πράγματα τα Χριστούγεννα.

Επειδή το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός, η κατάσταση θεωρητικά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Ο αθλητισμός πρέπει να έχει μέσα στη ρουτίνα του τα εβδομαδιαία τεστ. Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό κονδύλι για το οποίο συζητάμε με την πολιτεία ως προς το πως θα μπορούσε να συνδράμει, όπως έκανε με τα 12 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στα σωματεία», επισήμανε.
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι στόχος για το 2021 είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις «είτε με συμπυκνώσεις του προγράμματος είτε με επεκτάσεις».

Προπομπός για τη Φούτμπολ Λιγκ θα είναι η Σούπερ Λιγκ 2
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, γίνεται προσπάθεια στις αρχές του νέου έτους να αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, είτε το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιανουαρίου, είτε στις 9-10/1.
Αν όλα πάνε καλά και έχουμε σέντρα στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, τότε σύντομα θα αρχίσει και το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Εφόσον οι ομάδες αρχίσουν προπονήσεις μετά τις 7 Ιανουαρίου, η αυλαία της Φούτμπολ Λιγκ υπολογίζεται πως θα ανοίξει στο τέλος του ίδιου μήνα.
Ο κ. Λεουτσάκος από τη στιγμή που ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στην προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 2, δύσκολα θα δούμε να αλλάζει και η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ. Πιθανότατα, θα διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος, πράγμα που σημαίνει πως στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές.

Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι προετοιμασμένοι για ό,τι αποφασίσει η Λίγκα. Ωστόσο, αυτό που επιθυμούν στην παρούσα φάση είναι να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και η ομάδα να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.
Η διοίκηση της ΠΑΕ θα εξετάσει, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, αν θα γίνουν ορισμένες προσθήκες στο ρόστερ, με την απόκτηση ενός ή δύο ποδοσφαιριστών. Όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, υπάρχουν σκέψεις για μεταγραφές, τη στιγμή που προκύψει κάτι αξιόλογο στην ποδοσφαιρική αγορά.
Είναι πρωτόγνωρο, πάντως, να αρχίζει σε λίγες μέρες η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και να μην έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, προκειμένου η ομάδα να γνωρίζει σε ποιες θέσεις υπάρχουν αδυναμίες, για να γίνει και η ανάλογη ενίσχυση του ρόστερ.

Τέλος, να τονίσουμε πως η ΕΡΤ είπε «όχι» στην πρόταση της Ένωσης για τηλεοπτικό συμβόλαιο 1+1 με τη Φούτμπολ Λιγκ.
Η Δημόσια Τηλεόραση απάντησε αρνητικά για υπογραφή διετούς τηλεοπτικού συμβολαίου με τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και για 1+1 με την τρίτη. Μονοετές συμβόλαιο επιθυμεί και, όπως αναμενόταν, δεν ανεβάζει την προσφορά της πάνω από τα 4,3 εκατ. ευρώ μικτά και για τα δύο πρωταθλήματα.
Αυτό σημαίνει ότι οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα μοιραστούν 3,1 εκατ. ευρώ και αυτές της Φούτμπολ Λιγκ 1,2 εκατ. ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το