Αθλητισμός

Προχωρά ο καταρτισμός του ρόστερ στον Ολυμπιακό Βόλου

Έληξε χθες η προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους οι ομάδες να καταθέσουν την εγγυητική των 150.000 ευρώ, προκειμένου να λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Ο Ολυμπιακός, ως γνωστόν, κατέθεσε την περασμένη Τρίτη την εγγυητική, ενώ δήλωσε κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα, καταβάλλοντας και το σχετικό παράβολο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η διοίκηση της ΠΑΕ.

Μάλιστα, όπως έχει ανακοινώσει επίσημα η ΠΑΕ, έχει κατατεθεί στην ΕΕΑ και ο φάκελος για την έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Πολύ νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία, που ήταν για τις 23 Ιουλίου, καθώς, πλέον δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αυτό έγινε, προκειμένου να προλάβουν να γίνουν ΠΑΕ και οι ομάδες που ανέβηκαν φέτος από τη Γ’ Εθνική, αλλά και εκείνες, κυρίως, από τη Φούτμπολ Λιγκ που (είχαν μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ) και δεν πρόλαβαν να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (350.000 ευρώ), μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στον Ολυμπιακό έχουν τελειώσει με το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με τους διοικούντες να προχωρούν στο σχεδιασμό της ομάδας και στην κατάρτιση του ρόστερ. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ μαζί με τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα, βρίσκονται σε καθημερινή επαφή, προκειμένου να γίνουν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις ενίσχυσης του Ολυμπιακού Βόλου, ενόψει του απαιτητικού φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.

Έχουμε τονίσει τις τελευταίες μέρες, πως δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο, τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και σε άλλες 20 ομάδες που δεν έχουν πάρει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Αυτό σημαίνει, πως υπάρχουν περιορισμοί στις μεταγραφές, οι οποίες αν τελικά ισχύσουν, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του.

Γιατί, αν ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να κρατήσει 8-10 παίκτες από το περσινό ρόστερ, θα είναι σημαντικό για την ομάδα, από τη στιγμή που θα υπάρχει ένας κορμός, πάνω στον οποίο θα «χτιστεί» ο νέος Ολυμπιακός.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός αφορά και άλλες 20 ομάδες, γεγονός που ίσως αλλάξει τα δεδομένα τις προσεχείς μέρες. Κι αυτό, από τη στιγμή που εκατοντάδες ποδοσφαιριστές πάνω από 25 ετών δεν θα μπορούν να βρουν ποδοσφαιρική στέγη, ως επαγγελματίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το