Τοπικά

Προχωρά η σύνδεση των φωτοβολταϊκών πάρκων της ΕΒΟΛ με τα δίκτυα της ΔΕΗ

Με σταθερά βήματα προχωρά η δημιουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων που είχε ανακοινώσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου.  Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Νικήτα Πρίντζο έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο Ενεργειακές Κοινότητες με 250 μέλη – αγρότες, η Ενεργειακή Κοινότητα Αισωνίας και η Ενεργειακή Κοινότητα Ρήγα Φεραίου.
Χθες κατατέθηκαν οι πρώτοι επτά φάκελοι προς έγκριση στην περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΔΔΗΕ στη Λαμία δυναμικότητας 7 Μεγαβάτ . “Κάθε εβδομάδα πιστεύω ότι θα ολοκληρώνουμε και θα καταθέτουμε φακέλους έργων 5 Μεγαβάτ με συνολικό μέγεθος τα 36 Μεγαβάτ. Είμαι αισιόδοξος ότι εντός του α΄ εξαμήνου του 2020 θα ολοκληρωθούν και θα συνδεθούν με τα δίκτυα της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, έργα δυναμικότητας όπως είπα 36 Μεγαβάτ” σημείωσε ο κ. Πρίντζος.

Το κόστος για τη δημιουργία των Φωτοβολταϊκών Πάρκων ανέρχεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ και τα έργα αυτά αυτά θα ωφελήσουν σημαντικά τους συμμετέχοντες αγρότες.
Σε δεύτερο στάδιο, όπως πρόσθεσε, ο κ. Πρίντζος, θα γίνει προσπάθεια να αναπτυχθούν τα υπόλοιπα 36 Μεγαβάτ, θα καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες για την κατασκευή Βιοενέργειας και Αιολικών πάρκων.
Ο πρόεδρος επισήμανε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου- ΕΒΟΛ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οκτωβρίου, και το 2019 θα έχει θετικό πρόσημο με αύξηση όγκων πωλήσεων και αύξηση τζίρου, καθώς επίσης και με μεγάλη διεύρυνση του δικτύου διανομής των προϊόντων του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το