Τοπικά

Προχωρά η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής -Παραχωρήθηκε το οικόπεδο

Η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και η ενίσχυση της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του νομού αποτελούν προτεραιότητες του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Νίκου Μητσιογιάννη και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Γεώργιου Βλόντζου.  Σε μια πρώτη συνάντηση με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι διοικητές δήλωσαν πως προχωράει το θέμα της μετεγκατάστασης της Π.Υ. Βόλου μετά την παραχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου για να αναγερθεί εκεί το νέο κτίριο που θα στεγάζει τις υπηρεσίες της.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Νίκος Μητσιογιάννης

Σε δηλώσεις του ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης που ανέλαβε τη Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στη Μαγνησία ανέφερε:
“Στη Διοίκηση θα υπάγονται όλες οι υπηρεσίες του νομού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, τα πυροσβεστικά κλιμάκια καθώς και τα αεροδρόμια Ν.Αγχιάλου και Σκιάθου.
Ο κ. Μητσιογιάννης τόνισε ότι στις προτεραιότητές του βρίσκεται η ενίσχυση της πυροπροστασία και πυρασφάλεια στη Μαγνησία.
“Με την καινούργια δομή πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.  Στο σχέδιο της βρίσκεται και η πρόσληψη καινούργιων εποχικών πυροσβεστών για να καλυφθούν οι ανάγκες. Προβλέπεται επίσης η ενίσχυση του πυροσβεστικού στόλου με αυτοκίνητα, που ακόμα δεν ξέρουμε πόσα θα είναι”  δήλωσε και σημείωσε ότι τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής έχουν θέματα μόνο στα ελαστικά.
“Τα οχήματα είναι κατάλληλα και σχετικά καινούργια.  Θα προσπαθήσουμε με τον Διοικητή Βόλου να σχεδιάσουμε πως μπορούμε να έχουμε μια καλή αντιπυρική περίοδο” πρόσθεσε.
Ακόμα σημείωσε ότι έχει γίνει συζήτηση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστική Υπηρεσίας στον Βόλο.  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Γενικό Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει συζητήσει με τον δήμαρχο Βόλου και έχουν καταλήξει σε ένα οικόπεδο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου για να στεγάσει το νέο κτίριο της Υπηρεσίας.
“Είναι θέμα διαδικαστικό. Όλες οι ενέργειες από πλευράς μας και από πλευράς Δήμου Βόλου έχουν γίνει και απομένουν γραφειοκρατικές διαδικασίες”.

Έμπειρο το προσωπικό
Αναφερόμενος στο προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών στη Μαγνησία, ο κ. Μητσιογιάννης τόνισε ότι είναι έμπειρο, αξιόπιστο και αξιόμαχο.  “Γνωριζόμαστε επιχειρησιακά και ξέρω πως δουλεύουν” είπε.  Ο ίδιος έστειλε μήνυμα στους πολίτες ότι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Πυροσβεστική για τις καύσης κλαδιών σε περιβόλια.  “Οι πολίτες θέλω να είναι προσεκτικοί,  να μην αφήνουν κάρβουνα στα χωράφια τους, να εξασφαλίζουν ότι η φωτιά είναι ελεγμένη και πως δεν θα επεκταθεί  με τον αέρα. Πρέπει να προσέχουν όμως και γιατί θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις αν αφήσουν κάποια εστία να καίει και προκληθεί ζημιά σε δάσος ή σε γειτονικές καλλιέργειες. Τα στελέχη μας με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα βρίσκονται έξω και θα περιπολούν”.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου  Γεώργιος Βλόντζος δήλωσε ότι η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας έχει προχωρήσει.  “Μένουν μόνο κάποια διαδικαστικά και μιλάμε με το νομικό τμήμα του Αρχηγείου. Το επόμενο διάστημα φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν και οι μελέτες”
Πρόκειται για οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή του Φυτόκου, δίπλα από σούπερ μάρκετ γνωστής γερμανικής αλυσίδας. Η έκταση είναι τρία στρέμματα και δεν έχει κτίριο.
“Είναι μια πολύ καλή τοποθεσία και πιστεύω ότι επιτέλους η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα φύγει από το κέντρο της πόλης.  Δεν έχουμε ακόμα χρονοδιάγραμμα γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες” πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το αν έχει βρεθεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία του κτιρίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο, ο Διοικητής απάντησε ότι ο κ. Χαρδαλιάς έχει αναλάβει μαζί με τους τοπικούς βουλευτές να προχωρήσουν το θέμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το