Ελλάδα

Προανακριτική: Ποια νέα αδικήματα προτείνει η ΝΔ για τον Παπαγγελόπουλο

Επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της προανακριτικής, που ήδη έχει συσταθεί για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προτείνουν 30 βουλευτές της ΝΔ.
Συγκεκριμένα οι γαλάζιοι βουλευτές προτείνουν η προανακριτική επιτροπή να διερευνήσει επτά πιθανά αδικήματα ανάμεσα στα οποία είναι η σύσταση συμμορίας, η εκβίαση και η δωροληψία πολιτικού προσώπου.
Η πρόταση που κατέθεσαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις δέκα επόμενες μέρες. Όσον αφορά τη διαδικασία για την αποδοχή της ή όχι, αυτή θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Μάλιστα στην εν λόγο συνεδρίαση εάν το επιθυμεί μπορεί να μιλήσει και ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε τα εξής:
«Με βάση τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας που απέστειλε προς τη Βουλή η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, πέραν των αδικημάτων για τα οποία ήδη διεξάγεται σχετική έρευνα από τη Βουλή, τέλεσε και άλλα, συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα, στο πλαίσιο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με σκοπό τον έλεγχο και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης.

Η ΝΔ και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη τη βούληση για την πλήρη και σε όλες τις πτυχές της διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης, που συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση της εκτελεστικής στην δικαστική εξουσία.
Συνεπείς προς την βούλησή μας αυτή, καταρτίσαμε σήμερα και υποβάλλουμε προς την Βουλή των Ελλήνων πρόταση διεύρυνσης του πλήθους των αδικημάτων, που φέρεται ότι τέλεσε με τη συμμετοχή και τρίτων προσώπων ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος σε άλλες περιπτώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του, όπως εξειδικεύονται στην πρότασή μας.
Με θεσμική προσήλωση, αντικειμενικότητα και δίχως εκπτώσεις ως προς την αλήθεια είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε μέχρι τέλους ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη και εάν χρησιμοποιήθηκε η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της ως υποχείρια επίορκων πολιτικών».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το