Ελλάδα

Προανακριτική για Novartis: Τέλειωσε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στη Βουλή καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής για την Novartis οποία τελείωσε πριν καν αρχίσει λόγω της παρουσίας των  κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου.

Η παρουσία των Πολάκη -Τζανακόποιυλου λειτούργησε καταλυτικά για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής και όταν το προεδρείο τους ζήτησε να αποχωρήσουν εκείνοι αρνήθηκαν.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγης με επιστολή τους προς το προεδρείο της προανακριτικής θα ζητήσουν να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο:

A) Tο σύνολο Tης αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με τις αρχές των ΗΠΑ.

B) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμηςη της Διαφθοράς με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των διαβιβαστικών εγγράφων ,
Γ) Aκριβές αντίγραφο του πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διφθοράς σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση Novartis,
Δ) Tο σύνολο των ανώνυμων επιστολών και καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί κατά την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το