Τοπικά

Προ των ευθυνών τους θέτει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου τους βουλευτές για τα πλευρικά διόδια

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου για το θέμα των πλευρικών διοδίων που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στον κόμβο Βελεστίνου από την Εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» θα συγκαλέσει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, Στην συνεδρίαση θα κληθούν να δώσουν το παρών, όλοι οι βουλευτές του Νομού, οι δήμαρχοι των όμορων Δήμων Κιλελέρ και Βόλου, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Μαγνησίας, κ. Ζήσης Ντελόπουλος, εφόσον πρόκειται για ένα θέμα που αφορά άμεσα τον κλάδο.

Από τη σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρεία με το Ελληνικό Δημόσιο προβλέπεται ότι μπορεί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να προβαίνει στην σύνταξη κυκλοφοριακών μελετών και κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Υπουργείο Μεταφορών – στο οποίο κατατίθεται η μελέτη – να προχωρά στην λειτουργία πλευρικών διοδίων.

Το αντίτιμο των πλευρικών διοδίων θα είναι περίπου 1,70 ευρώ για τα αυτοκίνητα ενώ για όποιον επιλέγει κάποιο από τα εκπτωτικά πακέτα που διαθέτει η Εταιρεία, θα μπορεί να μειωθεί το ποσό και μέχρι τα 0,30 λεπτά ανά διέλευση.

Η σχετική κυκλοφοριακή μελέτη που συντάχθηκε από την εταιρεία κατέδειξε ότι πολύ μεγάλος αριθμός οδηγών, χρησιμοποιούν τον παράδρομο ώστε να αποφύγουν τα διόδια του Μοσχοχωρίου, εν συνεχεία, όμως, κάνουν χρήση του εθνικού αυτοκινητοδρόμου.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με την εταιρεία αναμένεται να αποσυμφορηθεί η τοπική οδός από τα βαρέα οχήματα.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου από την πλευρά του υποστηρίζει ότι με την λειτουργία των πλευρικών διοδίων, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, η παλιά εθνική οδός, η διέλευση από την οποία, ήδη εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το