Θ Plus

«Πριν από έντεκα χρόνια, πήρα μια πτήση χωρίς επιστροφή για τη Σαρδηνία, μόνο με 500 δολάρια στην τσέπη μου»

Η σελίδα Women Who Travel, που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, φέρνει κοντά γυναίκες από όλο τον κόσμο που λατρεύουν τα ταξίδια, κάποιες από τις οποίες μοιράζονται τις συμβουλές αλλά και τις προσωπικές εμπειρίες της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία μιας γυναίκας που πέταξε για Σαρδηνία πριν από έντεκα ακριβώς χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι με αυτό τον τρόπο θα άρχιζε τον γύρο του κόσμου που δεν θα τελείωνε μέχρι σήμερα. Την αφήγησή της συνόδευσε με μια παλιά φωτογραφία της:

«Πριν από έντεκα χρόνια πήρα μια πτήση χωρίς επιστροφή για τη Σαρδηνία, την Ιταλία. Μόνο με 500 δολάρια στην τσέπη μου και ένα γεμάτο σακίδιο στο όνομά μου, είχα βαθιά λαχτάρα για περιπέτεια.

»Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, σε ένα όμορφο νησί της Μεσογείου, θα γνώριζα το σύντροφο της ζωής μου, που θα γινόταν το σπίτι μου.

»Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δουλεύαμε ακούραστα για δύο χρόνια ώστε να μαζέψουμε αρκετά χρήματα για να ξεκινήσουμε το γύρο του κόσμου, μια ιδέα που ο κόσμος κορόιδευε και δεν πίστευε ποτέ ότι θα πετυχαίναμε.

»Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γνωρίζαμε απίστευτα καλούς και γενναιόδωρους ανθρώπους που θα άνοιγαν για εμάς το σπίτι και την καρδιά τους σε δεκάδες χώρες και σε τέσσερις ηπείρους.

»Και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό το ταξίδι δεν θα τελείωνε ποτέ – ότι ακόμα θα γυρίζαμε τον κόσμο, θα ζούσαμε τη ζωή των ονείρων μας φροντίζοντας σπίτια και κατοικίδια και δουλεύοντας ως δάσκαλοι ξένων γλωσσών μερικής απασχόλησης.

»Αυτή η όμορφη ισορροπία θρέφει τις ψυχές μας με την ευελιξία και την ελευθερία που λαχταρούμε.

»Παρόλο που ο κόσμος θεωρεί ότι το ταξίδι πλήρους απασχόλησης είναι ένας τρόπος ζωής μόνο για jet setters, εμείς προτιμάμε να ζούμε μια απλή ζωή, σε χαλαρούς ρυθμούς, δίνοντας προτεραιότητα σε εμπειρίες και όχι σε υλικά αγαθά.

»Περιπλανιόμαστε χωρίς σκοπό, απολαμβάνουμε το φαγητό μας, κάνουμε εθελοντική εργασία, ανεβαίνουμε βουνά, βουτάμε σε θάλασσες, αγκαλιάζουμε κατοικίδια ζώα, διδάσκουμε, μαθαίνουμε, μοιραζόμαστε, ακούμε, γελάμε, κλαίμε, φροντίζουμε, αναπνέουμε, νιώθουμε, συνδεόμαστε και εξελισσόμαστε.

»Αυτή η ζωή δεν είναι για όλους, αλλά είναι για εμάς».

Πηγή:marieclaire.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το