Τοπικά

Πρεβεζάνος : Ευθύνες σε Πλωμαρίτη για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Στο σχεδιασμό και υλοποίηση νέων αντιπλημμυρικών έργων προχωρά η δημοτική αρχή Σκιάθου, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος, μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Ένα 102,5», επέκρινε σκληρά τον προκάτοχό του και σημερινό περιφερειακό σύμβουλο για τις Β. Σποράδες Νίκο Πλωμαρίτη για απουσία παρεμβάσεων στον τομέα αυτό.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη χθεσινή νεροποντή στο νησί ασύλληπτη και δήλωσε ότι σε λίγες ώρες έπεσε τόσο νερό όσο πέφτει σε ένα χρόνο περίπου.
Όπως ανέφερε ο κ. Πρεβεζάνος, τα σημεία που «πονάει» η χώρα της Σκιάθου είναι η οδός Παπαδιαμάντη, ο περιφερειακός δρόμος και η περιοχή που βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο.
Ο κ. Πρεβεζάνος επέκρινε τον κ. Πλωμαρίτη για το γεγονός ότι δεν υλοποίησε κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά μόνο ολοκλήρωσε το έργο που ο ίδιος, είχε αφήσει ημιτελές. «Για μας μπαίνει πλέον νέος σχεδιασμός, δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτά. Πίστευα ότι όλα αυτά τα χρόνια που δεν ήμουν στα κοινά, κάτι θα γινόταν, αλλά δεν έγινε τίποτα και καμία παρέμβαση για να μην πλημμυρίζει η οδός Παπαδιαμάντη από τα όμβρια και να μην παρατηρούνται προβλήματα στην περιφερειακή οδό, που σε ένα σημείο της είναι προβληματική», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη δυναμική του δικτύου ν’ απορροφά μεγάλες ποσότητες νερού, ανέφερε ότι ενώ υπό κανονικές συνθήκες η παροχή προς τους αγωγούς αποχέτευσης ανέρχεται σε 1000 m3 ανά 24ωρο, τις ημέρες της έντονης βροχόπτωσης η ποσότητα αυτή τριπλασιάζεται. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το δίκτυο ακαθάρτων «επικοινωνεί» με το δίκτυο ομβρίων κάτι που πρέπει να αλλάξει.
Αναφορικά με το πλημμύρισμα του προαυλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Πρεβεζάνος ανέφερε ότι η αυλή του σχολείου είναι σε χαμηλότερο ύψος από αυτό του πεζοδρομίου και θεώρησε πιθανό ο αγωγός ομβρίων να ήταν βουλωμένος ή να μην πρόλαβε να απορροφήσει τον όγκο του νερού. «Άμεσα θα παρέμβουμε να αντικατασταθεί ο αγωγός με άλλο μεγαλύτερης διαμέτρου» επισήμανε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το