Ελλάδα

Πρέβεζα: Θετικοί 30 πρόσφυγες σε δομή μεταναστών – Γιατί αντιδρούν οι επαγγελματίες

Τουλάχιστον 30, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Φιλιππιάδας στην Πρέβεζα χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των 600 περίπου ατόμων που φιλοξενούνται. Από τα 30 θετικά έχουν ανακοινωθεί επίσημα και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση τα 24 τα οποία χρεώνονται στο νομό της Πρέβεζας.

Τα 21 κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τρίτη μία ακριβώς βδομάδα μετά τον εντοπισμό και ακολούθησε ένα στα στοιχεία της Πέμπτης και δύο την Παρασκευή από τα τέσσερα συνολικά που έχουν επιβεβαιωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Η Δομή από την περασμένη Τρίτη παραμένει κλειστή και υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση, όπως άλλωστε προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για τις Δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των ασθενών της Δομής είναι ασυμπτωματικοί, ενώ τεστ διενεργούνται καθημερινά. Τα 21 κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Δομή, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει επίπεδο επικινδυνότητας ο Νομός Πρέβεζας (από πράσινο σε κίτρινο), κάτι το οποίο δημιουργεί αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Επαγγελματίες της αγοράς αλλά και υγειονομικοί, υποστηρίζουν πως μια περιοχή όπως η Πρέβεζα, στην οποία οι πολίτες συμμορφώθηκαν με τα μέτρα από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας μέχρι σήμερα, δείχνει τουλάχιστον άδικο να κινδυνεύει με ένα νέο lockdown σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων στη Δομή Φιλοξενίας της Φιλιππιάδας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το